Rendszerüzenet
2013. november 18.

Beiktatták Andrássy Gergelyt

Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese iktatta be november 16-án, szombaton Andrássy Gergely, tiszanagyfalui lelkipásztort, egykori tanítványát, akivel együtt szolgált a ramocsaházi gyülekezetben. Gaál Sándor kiemelte, hogy jó érzéssel engedték önálló útjára Ramocsaházáról szolgatársukat, mert ahogy mondta: „egy kiváló jellemű, jól felkészült, keresztény hittudatos ember érkezett Tiszanagyfaluba”.

Andrássy Gergely az Európa Rádiónak elmondta, hogy életében ez az alkalom egy fontos állomás, nem azért, mert másnap sok minden megváltozna az életében, hanem azért, mert ez egy visszajelzés a gyülekezet részéről, hogy vele akarnak tovább haladni az úton. Andrássy Gergely prédikációjában Isten, túlzó szeretetéről beszélt. Kifejtette, hogy ő ezt sokszor megtapasztalta eddigi életében, akár a tanulmányai idején, vagy más gyülekezetben végzett szolgálata során is. Úgy érzi mindig többet adott neki az Úr, mint, amit várt Tőle, éppen ezért úgy gondolja ez nem csak az ő életében, hanem másokéban is megtörténhet. Kiemelte, hogy Tiszanagyfaluba érkezése óta érzi a gyülekezet és Zsólyomi József, gondnok szeretetét, odafigyelését, amit megtapasztalhatott a szombati ünnepi alkalmon is.

„Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet”- a Példabeszédek 4. rész 23. versével köszöntötte a beiktatott lelkipásztort a Tiszanagyfalui Református Egyházközség gondnoka. Zsólyomi József kifejtette, kívánja, hogy Andrássy Gergely meg tudja tisztán őrizni szívét, „az Urának, aki teremtette, Jézusnak, aki elhívta erre a szolgálatra, a hazájának, családjának, gyülekezetének”. Zsólyomi József kiemelte, hogy segítőtársa kíván lenni lelkészének a rá váró feladatokban, valamint hangsúlyozta azt is, hogy hálás lelkipásztorának, hogy nagy odaadással, bölcsességgel és tudással irányítja gyülekezetét, amelynek száma megérkezése óta növekedett. 

Fotó és bővebb információ: www.reftiszanagyfalu.hu