Rendszerüzenet
2013. november 14.

Jótékonysági est sérült és hátrányos helyzetű gyermekek javára

Jótékonysági estet rendez, a debreceni református Nagytemplomban, a cívisvárosban 24 éve működő Nyújts Feléje Védő Kart Közhasznú Alapítvány, amelynek elsődleges célja, hogy határainkon belül és azon túl élő fiatalok kapcsolattartását segítse és támogassa a sérült gyermekeket. Az Alapítvány éppen ezért a november 15-i Jótékonysági est bevételét, a debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény sérült és hátrányos helyzetű növendékeinek javára ajánlja fel.

Mohos Péter, az Alapítvány Kuratóriumi elnöke kifejtette, hogy ez már a második alkalom, hogy segítő kezet nyújtanak a Bárcziba járó diákoknak. Tavaly Mikulás estet szerveztek, akkor mind az ötszáz gyermeket megajándékozták, az intézmény vezetőjével pedig egy együttműködési megállapodást kötöttek, annak reményében, hogy el tudják majd vinni a diákokat nyári táborokba, vagy külföldi kirándulásokra. Egy évvel ezelőtt a mikulás est megszervezéséhez vállalkozóktól kértek segítséget, idén viszont úgy gondolták, hogy valamit adni akarnak cserébe, ezért döntöttek a jótékonysági est megszervezése mellett.

alt

Mohos Péter elmondta, hogy több okból is fontosnak érzik, hogy támogassák a sérült és hátrányos helyzetű gyermekeket, hiszen mint kifejtette „ez az intézmény is ugyan megkapja az állami normatívát, de másra már nem marad pénz, pedig ezek a sérült gyerekek más foglalkozásokat is igényelnének. A szellemi fejlődésükhöz, gyógyulásukhoz feltétlenül szükség van olyan akár kulturális, akár sport programokra, amik ebben segítenek”.  

Az est helyszíne a Nagytemplom, amelyre nem csak közelsége miatt esett a választás, hanem szellemisége miatt is. Az esten fellépő művészek mind rögtön igent mondtak a nemes célt szolgáló fellépésre. Az érdeklődők így láthatják Szakcsi Lakatos Bélát és Takács Nikolast is, valamint a helyi előadók közül Jantyik Zsoltot vagy a Hangfogó Bandet.

A koncert 19 órakor kezdődik majd, de akik nem váltanak előre jegyet, azoktól azt kérik, hogy a rendezvény előtt másfél órával érkezzenek a Nagytemplomba. A kapunyitás 18 óra 30 perckor lesz.