Rendszerüzenet
2013. november 06.

Megemlékezés a „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében

Megemlékezést tartottak november 2-án, a „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjében, azon hajléktalanok tiszteletére, akiket nincs, aki gyászoljon, akiknek sírjára senki sem visz virágot. Molnár Szabolcs, a melegedő lelkésze a megemlékezésen két közös vonást emelt ki azok közül, amelyek az embereket összekötik: az egyik, hogy „nincs olyan ember, akinek ne lenne elhunyt szerette. Ma emlékezünk és kegyelettel gondolunk rájuk! Illetve, van egy Istenünk, aki megvigasztal bennünket”!  

A jelenlévőket kérte, hogy amikor szeretteikre emlékeznek, ne feledjék Jézus szavait: „Az én Atyám házában sok hajlék van”! Emellett kiemelte azt is, hogy Isten meghívott az Ő Házába és szeretne békességet és boldogságot adni minden embernek!

A megemlékezést követően meleg ételt adtak jelenlévőknek, és ezzel az ételosztással elkezdődött a téli krízisidőszak a debreceni Nagytemplomi Református Egyházközség Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjében, ahol mostantól minden szombaton 200-250 adag meleg ételt főznek az otthon nélküli embereknek a cívisváros nem csak református gyülekezetei, majd szétosztják az élelmet a város több pontján. A krízis időszak várhatóan március végéig tart. Az első alkalommal lelkipásztorok készítették az ételt a rászorulóknak.