Rendszerüzenet
2013. október 29.

"Ez nem vallás, ez élet!"

Evangelizációs hetet tartottak a múlt héten A SZERECSEN KOMORNYIK címmel a Szabadságtelepi Református Templomban az Apostolok Cselekedetei 8. fejezete alapján. A szolgálattevő, Botos Csaba somosdi református lelkipásztor volt, aki szerint ma hétköznapi evangelizációra van szükségük az embereknek. 

„ Az evangelizáció lényege nem változott Jézus Krisztus óta, ugyanis az evangelizáció a jó hír tovább adása, belekiabálása egy megszomorodott, csalódott és az egyházból sokszor kiábrándult világba. A kérdés inkább az, hogy hogyan adjuk át. Az embereknek azt hiszem ma is ugyanarra a Krisztusra van szükségük, mint Jézus idejében. A vallásos közhelyek azonban leperegnek, életszerű evangelizációra van szükségük, ami az emberek hétköznapjairól szól. Megoldást kínálni a problémákra, fiataloknak és időseknek egyaránt. Az evangelizáció mindig egy csoda. Van, aki ott van a közelében és semmi sem történik, de van, akit megfog egy mondat és egy életre szóló változást hoz az életébe”. 

Az evangelizációs küldetés egy életforma, állandó utazással jár, egy nehéz, de szép életforma Botos Csaba szerint, aki úgy véli, hogy az evangelizációban benne kell legyen a lelkipásztor személye és hite is, és fontos, hogy olyan hite legyen, amit érdemes tovább adni. Kiemelte, hogy az evangelizáció arról szól, hogy hogyan kapunk barátokat, testvéreket. A mai világban úgy véli ez különösen fontos, ugyanis az emberek teljesen bezárkóznak, úgy hogy a szomszédokat sem ismerik, pedig vágynak egy meleg közösségre, és a gyülekezet, az egyház pedig éppen erről szól ma: egy meleg fészek, ahol jól érzik magukat az emberek és nem kell félniük, nem kell megjátszaniuk magukat és mindemellett van, aki melléjük ül és elfogadja őket olyannak, amilyenek. „ Ezt kiabálják a keresztények világszerte, hogy Istentől nem kell félni! Isten szeret bennünket! Jézus Krisztusban lehajol és megölel és nincs olyan bűn, amit Isten Jézusért meg nem bocsátana nekünk! Persze, az ördög ilyenkor szokta elhitetni az emberrel, hogy ezt a bűnt már Isten sem bocsátja meg, vagy éppen magunknak nem tudunk megbocsátani, pedig erről szól a Biblia, hogy Isten megbocsátott nekünk. Fel kell kelni és új életet lehet kezdeni”!

Botos Csaba hangsúlyozta, hogy fontos lenne, hogy az emberek merjenek kérdezni: „Ehhez úgy kell élnünk, hogy példát mutassunk, hogy felkeltsük mások érdeklődését és adjunk lehetőséget arra, hogy kérdezzenek”! Tapasztalatai szerint azonban ma még nem mernek kérdezni az emberek. „Azért imádkozunk, hogy jöjjön el ez az idő, hogy ez a kiüresedett, elhidegült, értelmét vesztett világ vegye észre, hogy ez nem vallás, ez élet”!

A Szabadságtelei Templomban tartott esti alkalmakon több mint hatvanan vettek részt. Az evangelizációs hét, október 27-én, vasárnap 10 órakor újbori hálaadó ünnepi istentisztelettel ért véget.