Rendszerüzenet
2013. október 29.

Osztályfőnöki órát tartott Bánfalvy Ági és Száraz Dénes

A cívisvárosban is debütál az Abigél színpadi adaptációja. A színmű debreceni premierje kapcsán rendkívüli osztályfőnöki órát tartott Bánfalvy Ágnes és Száraz Dénes. A két színész a regény helyszínén, az egykori Leánynevelő Intézetben, a mai debreceni Dóczy Gimnáziumban mesélt a november 16-ai előadásról, az előkészületek kulisszatitkairól, és megemlékeztek Szabó Magdáról  is.

Most először viszik színpadra Debrecenben Szabó Magda Abigéljét, amely november 16-án debütál a Főnix Csarnokban parádés szereposztásban. A napokban Bánfalvy Ágnes és Száraz Dénes egy rendkívüli osztályfőnöki órát tartott a darab debreceni premierjéről a regény eredeti helyszínén, a mai Dóczy Gimnáziumban.

alt

A darabot Szikora János rendező a legendás tévésorozat Torma Piroskáját alakító Bánfalvy Ágnessel állította színpadra, aki most Horn Mici bőrébe bújt. „Szabó Magda állítólag nem szerette visszaolvasni a saját írásait, de az Abigélt többször is a kezébe vette. Azért szeretem én is ezt a történetet, mert van benne krimi, dráma és történelem, így mindenki megtalálhatja a műben azt, ami hozzá a legközelebb áll. Mivel a történet főhőse egy kamasz lány, így még a mai fiatalok is könnyen tudnak azonosulni a szereplőkkel” – mesélte a darab megálmodója.

 alt 

Bánfalvy Ágnes mellett Száraz Dénes vett részt a rendkívüli osztályfőnöki órán, amelyet azért is élvezett annyira a színész, mert a darabban Kalmár Péter osztályfőnököt alakítja. „Épp nehéz időszakon mentem keresztül, így nem is jöhetett volna jobbkor a felkérés, hogy én játsszam el Kuncz Ferenc királyi főhadnagy szerepét az Abigélben. Végül Kalmár Péter tanár úr szerepébe bújtam, amit egyáltalán nem bánok, hiszen nagyon közelinek érzem magamhoz ezt a karaktert” – mondta Száraz Dénes a sajtótájékoztatón, aki a többiekhez hasonlóan már nagyon izgatott, amiért hamarosan Szabó Magda szülővárosában adják elő a darabot.

Bánfalvy Ágitól azt is megtudtuk, hogy három hónapon keresztül mintegy 670 embert hallgattak meg a szereplőválogatáson. Ilyen nagy volumenű castingot csak a filmesek engedhetnek meg maguknak. A hosszas keresgélés meghozta a gyümölcsét, ugyanis olyan nagy színészek vállalták el a kultikus figurák eljátszását, mint Trokán Péter, Száraz Dénes, Hujber Ferenc, Kiss Ramóna, vagy Fábián Anita.

Szabó Magda: Abigél

2013. NOVEMBER. 16. Szombat  19.00    

DEBRECEN FŐNIX CSARNOK

Szereposztás

Vitay tábornok: TROKÁN PÉTER

Vitay Georgina: BUGÁR ANNA

Kőnig tanár úr: HARMATH IMRE

Zsuzsanna testvér: FÁBIÁN ANITA

Horn Mici: BÁNFALVY ÁGI

Kuncz Ferenc: HUJBER FERENC

Torma Gedeon: KÖRTVÉLYESSY ZSOLT

Kalmár Péter: SZÁRAZ DÉNES

Erzsébet testvér: RÁTONYI HAJNI

Püspök: IMRE ISTVÁN

Torma: KISS RAMÓNA

Kis Mari: ÉRSEK-OBÁDOVICS MERCÉDESZ

Szabó: VANYA TÍMEA

Bánki: GIRBICZ ADRIENN

Schőn: GÖRGÉNYI FRUZSINA

Murai: KÖTÉL ORSOLYA

Naczák: NAGY ENIKŐ

Kovács: GERE ORSOLYA

Pincér:PAWLIK MARCELL

Szanitéc: DARÁNYI ÁDÁM

Smasszer: BAJI ÁKOS