Rendszerüzenet
2013. október 11.

"Áldjad én lelkem az Urat!"

Az üdvösséges emlékezés képességét kívánta a felszentelendő lelkipásztoroknak Derencsényi István a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője, a lelkészszentelő ünnepi istentiszteleten igehirdetésében. 

alt

Kiemelte: „Egy gátja van annak, hogy Istent áldjuk, még pedig az, hogy szeretünk magunkkal foglalkozni, ezért szüntelen fel kell szólítani magunkat arra, hogy szakadjunk el magunktól, és Áldjuk az Urat! Az üdvösséges emlékezés képessége az, amikor nem csak azt tarjuk számon, hogy ki mivel tartozik, hanem az, hogy utána tudunk gondolni annak, hogy Isten mennyi jót tett velünk!”

alt

A tiszántúli felszentelt lelkészek: Czető Viktória, Csizmadia Tibor, Csomós Balázs, Fábián-Gerő Mariann, Illés László, Kálmán Dávid, Komor Csaba Norbert, Kovács Gergő, Lakatos Edina, Molnár Szabolcs, Nyeső Ágnes, Paczári András, Repelik Gábor, Révész Orsolya Tímea, Simkó Erzsébet Zsanett, Szabóné Kovács Márta, Szabó Pál.

A kerület most felszentelt 17 lelkésze már önállóan választható lelkipásztorokként folytathatja szolgálatát.

  alt

A lelkészszentelés része volt a Tiszántúli Református Egyházkerület éves közgyűlésének, amelynek délelőtti ülésén Vad Zsigmond a Debreceni Egyházmegye esperese tartott áhítatot.

  alt  

Hangsúlyozta, hogy a vezetők, akikre kisebb-nagyobb csoportok bízattak, felelősek azért, hogy mit mondanak és még inkább azért, mit cselekszenek. A lelkészek felelősek azért, hogy a gyülekezetek tagjai fogyatkoznak. A Zsinati Egyházi Jövőkép Bizottságban is azzal szembesültek, hogy csak egy járható út van a változás érdekében: a bűnbánat és a bűnbocsánat, hiszen bűnbocsánat nélkül nincsen megújulás.

   alt   

A közgyűlésen kitüntették Veress Bertalan kerületi tanügyi főtanácsost eddig végzett kimagasló munkájáért.

Fotó: Barcza János