Rendszerüzenet
2013. október 08.

Beiktatták Csonka Tibort

Beiktatták október 5-én, Nyírkércsen Csonka Tibor lelkipásztort. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke igehirdetésében kiemelte, hogy „valahányszor eljövünk ebbe a templomba, vagy bármelyik istentiszteleti helyre, akkor Jézushoz jövünk, és feltehetjük magunknak a kérdést, hogy mi érdekel, mi visz oda bennünket? De jó azt tudni, hogy a mi Urunk, Jézus nagyon jól tudja, hogy miért jövünk”.  

alt

A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke azt kívánta a Csonka Tibornak, hogy „a Világ Világossága, aki a sötétségben fénylik, legyen ott minden döntésednek, utadnak kezdetén és végén, azért hogy minél többeket be tudjon ölelni a mi Urunk, Krisztus kegyelme és irgalma. Így legyen áldás ezen a szolgálaton és azokon, akik úgy jönnek majd vasárnapról vasárnapra ezek közé a falak köz, hogy hiszik, várják és tudják, hogy itt Jézus társaságában vannak, és ez a legjobb társaság”!

alt

A településen Csonka Tibor érkezése előtt éveken keresztül a szomszédos gyülekezetek lelkipásztorai teljesítettek szolgálatot. A gyülekezet azonban helyben élő lelkészt szeretett volna, így történhetett meg 2009-ben, hogy kirendelték az akkor Őrben beosztott lelkészként szolgáló Csonka Tibort a Nyírkércsi Református Egyházközségbe, ahol 2013 évelején választották meg önálló lelkésznek.

 alt 

Az október 5-i ünnepi istentiszteleten többek között a környező települések református és katolikus lelkészei is köszöntötték a beiktatott lelkipásztort, aki igehirdetése elején elmondta, hogy születésekor a nagypapája ültetett egy cseresznyefát a házuk udvarában. Ez a fa ma már 32 éves, és nem csak a szépségével kápráztatott el sokakat, hanem a gyümölcsével is: „Nagyon kedves, de ugyanakkor sokan mondhatják, hogy egyszerű ez a kép, de ez nem véletlen, hiszen az Isten az életünkben éppen azért ad olyan sok egyszerűen érthető képet, hogy akik ebben a világban élünk, értsük meg az Úr Jézus és Isten szavát. Most ez a kép mindnyájunk számára azt üzeni és bennem is azt erősíti meg, hogy mindenkor jól termő gyümölcsfává kell válnunk, és lehet is válnunk az ige szerint, ha Ő benne bízunk”! Csonka Tibor prédikációja végén kiemelte, hogy az Istenben bízók új életet kapnak és áldott az a férfi és az a nő, aki az Úrban bízik, az, aki tudja, hogy Nála mindig fel lehet töltekezni, akkor is, amikor azt gondolja, hogy semmi esélye sincs. „Lesznek olyan idők, amikor azt érezzük, hogy nehezebb az Istenben hívőknek, sőt a betegségek sem fognak elkerülni, és talán az ellenségek sem, de a hívő ember tudja, hogy ott van mellette az, akire számíthat, ott van mellette az élő Isten! Legyen ez a mai napon mindnyájunk számára örömhír, amelyből mindannyian meríthessünk!”

Fotók: Barcza János