Rendszerüzenet
2013. szeptember 25.

Professzorok köszöntése

Megtartotta az első akadémiai istentiszteletét a Debreceni Református Hittudományi Egyetem a Debreceni Református Kollégium Dísztermében, ahol köszöntötték 60. születésnapja alkalmából az intézmény két professzorát is.

alt

Marjovszky Tibor 1996 óta tanít a Hittudományi Egyetemen. A Bibliai Teológiai és Vallástörténeti Tanszék vezetője. Fő kutatási területe többek között az ószövetségi bibliai theologiából az Exodus-tradíció és Dániel könyve, míg az újszövetségből Máté evangéliumának sémi háttere.

alt

A szintén 1953-ban született Peres Imre 2007 óta tanít az intézményben és vezeti az Újszövetségi Tanszéket. Kutatási területei az újszövetségi teológia/eszkatológia, a görög-római vallástörténet, a reformátori bibliafordítások, és a valláspedagógia.

Az istentiszteleten a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnökségének nevében, Bölcskei Gusztáv püspök, míg az Egyetem dolgozóinak és tanulóinak nevében Fekete Károly rektor köszöntötte az ünnepelteket, akik ezen alkalmon a virágcsokrok mellett átvehették a 60. születésnapjuk alkalmából összeállított tanulmányköteteket is.

Az istentiszteleten az egyik ünnepelt, Marjovszky Tibor professzor hirdetett igét. Prédikációjában kiemelte, hogy „meg kell tanulni akár gazdagnak, akár szegénynek ember módra élni, és ember módra élni csak a Szentírás szerint lehet”.