Rendszerüzenet
2013. szeptember 16.

Életút a párkereséstől a jól működő családig

A Debrecen- Nagyerdei Református Egyházközség két évtizede tudatosan foglalkozik a család, a házasság, a gyermekvállalás és gyermeknevelés kérdéskörével.  

Az Életút a párkereséstől a jól működő családig című program célja, hogy javítsa a családhoz, a házassághoz, a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulást.

A nagyerdei gyülekezet pályázaton (TÁMOP-5.5.1.B-11/2) negyven millió forintot nyert. A pályázók 2012 ápr. 15 - és 2013 szept. 15 között olyan programok szervezését vállalták, ahol elsősorban a párkapcsolat, a házasság , a gyermekvállalás és - nevelés, a gyermek elhelyezése kapcsán felmerülő kérdéseket érintették. Ugyanakkor lehetőséget teremtettek arra is, hogy a helyi közösségek érintett tagjai kölcsönösen átadhassák egymásnak tapasztalataikat.

A rendezvények a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközségben, a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezetben, valamint kisebb részben a Debreceni Református Egyházmegye bevont gyülekezeteiben (Debrecen-Nagytemplomi, az Árpád téri és a Csapókerti Református Gyülekezetekben) valósultak meg.

A program a következő területeket érintette: társkeresés, párválasztás, házasság és gondozása, család, gyermeknevelés, elváltak felépülésének, kismamák munkába kerülésének támogatása. A gyülekezethez tartozóknak igyekeztek több ismeretet, biblikus szemléletet, segítséget adni, De a keresztyén értékek felmutatásával igyekeztek segítséget adni a környezetükben élőknek is.

A nagyerdei gyülekezet a pályázat befejeződése után is folytatja a gyereknevelést, párválasztást, házassággondozást, kismamákat és az elváltakat segítő programjaikat.

Eletut-sajtokozlemeny