Rendszerüzenet
2013. szeptember 09.

Egyedül Istené a Dicsőség- hálaadó istentisztelet Szabolcsveresmarton

Hálaadó Istentiszteletre hívogatott a harangszó szeptember 8-án délután, Szabolcsveresmarton. Erre az alkalomra a Mindenható összegyűjtötte mindazokat, akik az elmúlt évek során templomunk külső felújításáért, valamint gyülekezeti házunk Integrált Közösségi és Szolgáltató Térré való bővítéséért fáradoztak. Fontos állomás ez a gyülekezet életében, alkalmas arra, hogy megálljunk, és hálát adjunk az Istennek, hiszen tudjuk: „Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők.” (Zsolt 127, 1)

alt

A hálaadó Istentiszteleten Főtiszteletű Dr. Bölcskei Gusztáv Püspök Úr, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a bibliaolvasó kalauz aznapra rendelt újszövetségi ige-szakasza alapján végezte szolgálatát. A nagy ívű igehirdetés után az ünnepi közgyűlést Nagytiszteletű Csegei István Esperes Úr nyitotta meg, „Ezen a helyen az imádság és a munka egymásra talált”- hangzott köszöntésében.

Nagytiszteletű Berencsi Balázs, a gyülekezet lelkipásztora hálatelt szívvel idézte fel a templomfelújítás és a közösségi ház építésének emlékezetes pillanatait. Ehhez kapcsolódva Géczy Csaba műemléki tanácsos Úr emlékezett meg a műemléki épületek felújításának fontosabb állomásairól.

A jelenlévő több, mint harminc lelkipásztor áldása után, a köszöntések következtek. Elsőként Nagy Béla Úr a település polgármestere köszöntötte az ünneplő gyülekezetet. Majd Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő Úr jelentkezett szólásra. Dr. Fedor Tibor az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében mondott köszöntő beszédet, az élő gyülekezeti közösség fontosságát hangsúlyozva.
Rajó Fruzsina és Nagy Tibor csodálatos éneke után, a gyülekezeti köszöntés és a gyülekezet tagjainak szolgálata következett.

Zárásként Főtiszteletű Dr. Bölcskei Gusztáv Püspök Úr kért áldást a több száz megjelentre.
Az épületek megáldásának szolgálatát Nagytiszteletű Csegei István Esperes Úr végezte a megújult közösségi ház előtti téren.

Az alkalom terített asztal mellet, szeretetvendégséggel folytatódott, ahol az asztali áldást Dr. Bölcskei Gusztáv Püspök Úr mondta el.
A nap végére nyilvánvalóvá vált, hogy nem csak fizikai megújulás történt, a lelki épülés sem maradt el, még szorosabb közösséggé formálódhatott a gyülekezet, igazolva a teológiai tanítást: „Áll a Ház, áll a gyülekezet”. A gyülekezet és a „Ház”, amelyeket Nagytiszteletű Berencsi Balázs lelkipásztor Isten kegyelméből, hatalmas missziói lelkülettel, már több mint tíz éve gondoz, épít, teljes szívéből vallva: „Soli Deo gloria.”

Dolhai József presbiter