Rendszerüzenet
2013. szeptember 05.

Ősszel felszentelhetik a Lencztelepi templomot

Már megtartották az első istentiszteletet augusztusban Debrecen legújabb templomában, a Lencztelepen. A templom alapkövét még 2011-ben tették le. Akkor mintegy 300 család jelezte, hogy szívesen csatlakozna az új gyülekezethez. Az építést koordináló Kerekestelepi Református Egyházközség lelkésze, Buzás Dénes elmondta, hogy az augusztusi istentiszteleten megtelt a 120 férőhelyes templom.  

"A gyülekezet építése már évtizedekkel ezelőtt elkezdődött. Az elődöm elődje, Szász Barnabás már tartott családi istentiszteleteket a Lencztelepen különböző házaknál"- mondta Buzás Dénes. Néhány évvel ezelőtt a templom igénye is megfogalmazódott. Az építkezést közvélemény kutatás előzte meg, amely igazolta azt, hogy indokolt a templomépítés. Eddig a József Attila Általános Iskolában havonta tartottak egy istentiszteletet, de mostantól a templomba várják az embereket.

Tavaly elkészült a teljes épületszerkezetet, így erre az évre a belső munkálatok maradtak. Buzás Dénes elmondta azt is, hogy a templomba érkezők egyelőre csak műanyag székekre tudnak leülni. A padok beszerzése mellett hátra van még a lámpák felhelyezése, a templom körüli díszburkolat elkészítése, a parókia belsejének kialakítása és a torony befejezése, amely városi támogatásból valósul meg. Erre eddig 4 millió forintot biztosított az önkormányzat, amely ígéretet tett arra, hogy a hiányzó, mintegy 6 millió forintot még ebben az évben a Kerekestelepi Református Egyházközség rendelkezésére bocsátja a torony megépítéséhez- fejtette ki Buzás Dénes, aki szerint az új templomot várhatóan október végén, vagy november elején szentelhetik fel, a gyülekezet önállóvá válása pedig, a jövő év derekán valósulhat meg. 

Fotó: Bálint Levente