Rendszerüzenet

XIII. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál

Kezdés: 2020.02.21. 18:00
Befejezés: 2020.02.22. 04:00
Debreceni Kölcsey Központ
Magyarország, 4026 Debrecen Hunyadi utca 1-3.
A tizenharmadik Tiszántúli Református Jótékonysági Bál 2020. február 21-én, pénteken lesz a debreceni Kölcsey Központban. 

 „A 2020. esztendőben azzal mutathatjuk ki leginkább az összetartozás megélését, ha segítő életgyakorlatunkkal szolgáljuk a Kárpát-medence magyar református közösségeinek egységét. Szentírásból táplálkozó hitünk mércéje szerint az igazságtalan békeszerződések által kialakított szétszakítottság meghaladása a mi keresztyén kötelességünk. Összetartozásunk és egyházunk egysége ugyanis Jézus Krisztusban áll fenn. Ezért mi Krisztussal keressük nemzeti sorskérdéseinkre a megoldást. Ennek az elkötelezettségnek adjuk bizonyságát azzal, hogy az Erdélyi Református Egyházkerület elnökségének ajánlására a Székelyudvarhelyi Református Diákotthont támogatjuk a Tiszántúli Református Egyházkerület XIII. Református Jótékonysági Bálján.”

dr. Fekete Károly,
a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke

Dr. Fekete Károllyal, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökével Oláh Ilona készített interjút az Európa Rádióban a Tiszántúli Református Jótékonysági Bál történetéről, szervezéséről és fontosságáról:

LetöltésFacebook-esemény
A Református Diákotthon Alapítvány 1991-ben jött létre mint független egyházi alapítvány, és 1995-re készült el az általa működtetett bentlakás épülete Székelyudvarhelyen. Az Erdélyi Református Egyházkerület fenntartásában lévő intézmény életét adományok és pályázatok is segítik. Alapvető céljuk a vidéki, tehetséges gyermekek segítése, akiknek szülei – nemcsak anyagi okokból, hanem azért, mert távol laknak az iskolától – nem képesek mindazt a támogatást nyújtani a tanulás terén, amit az iskolarendszer elvár.

A diákotthon ezeknek a gyermekeknek keresztyén nevelést, ellátást, szállást és ösztöndíjat biztosít. Emellett kiegészítő oktatást, nyári szabadegyetemet és ifjúsági táborokat szervez. Jelenleg mintegy hatvan tanuló a lakója.

Sok gyermeknek ez az egyetlen lehetősége, hogy tanulhasson, ez az a hely, amely biztosítja számukra a céljaik elérését és álmaik megvalósítását.
Jegyárak:Juhász Ábel lelkésszel, a Székelyudvarhelyi Református Diákotthon igazgatójával, dr. Bekő István lelkészzel, a Református Diákotthon Alapítvány elnökével és Molnár Erzsébettel, a Székelyudvarhelyi Református Diákotthon tanulójával Szirák Sára készített interjút. Európa Rádió:

LetöltésHelyszín

Debreceni Kölcsey Központ
Magyarország, 4026 Debrecen Hunyadi utca 1-3.
Telefonszám:
Fax:-
E-mail:
Weboldal
Szervező

Tiszántúli Református Egyházkerület
Telefonszám:+36-52/614-500
Fax:-
E-mail:
Weboldal
22

2020. Március 22. - 2020. Július 01.
Tiszántúli Református Egyházkerület