A bio élelmiszerek és az ökológiai gazdálkodás lesz a második Református Ízek Találkozójának témája. 2019. október 4. és 6. között Hajdúnánás ad otthont egyházunk következő gasztrokulturális eseményének.
Hajdúnánás az ősidők óta lakott település az Alföld keleti részén, Debrecen és Nyíregyháza között. Nevének előtagját Bocskai István református hajdúiról kapta, akik mintegy 400 évvel ezelőtt telepedtek meg a környéken. Mára a város szalmafonásáról és kiváló minőségű élelmiszereiről ismert. Sörvacsorával, éjszakai fürdőzéssel, szakmai előadásokkal, termelői piaccal, közös főzéssel és lelki programokkal várják az érdeklődőket.
A Református Gasztrokulturális Programok kiemelt célja, hogy összekösse a Kárpát-medencében élő református élelmiszertermelőket: szakmai és baráti közösséget építve ki köztük, megismertetve őket egymással, az eseménynek helyet adó régióval és az ottani gyülekezetekkel.