Rendszerüzenet

Sz. Kóczián Melinda képzőművészre emlékező kötetet mutat be a Tiszántúli Református Egyházkerület

Végtelenbe libbenő... címmel jelent meg Vitéz Ferenc könyve, amely Sz. Kóczián Melinda alkotásaira reflektáló irodalmi művekkel tiszteleg a tavaly elhunyt művész előtt. A könyvet 2023. december 4-én mutatják be a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.

Sz. Kóczián Melinda élete legnagyobb részét Debrecenben töltötte, itt alkotott, miközben a hajdúböszörményi Eötvös József Művészeti és Általános Iskolában 1974-től nyugdíjazásáig tanított. 1990-től volt kiállító művész. 2003-ban alapító tagja volt a debreceni székhelyű Pasztellfestők Egyesületének. Férje, Szilágyi Imre grafikusművész munkásságát inspirálta és támogatta. Sz. Kóczián Melinda 2022 márciusában Debrecenben hunyt el.

Vitéz Ferenc költő, irodalomtörténész, valamint Szilágyi Imre szerkesztésében jelent meg a Végtelenbe libbenő... Melankolikus emlékgyöngyök című könyv, melyben a szerző Sz. Kóczián Melinda festményeihez, tűzzománcaihoz írt irodalmi szövegekkel emlékezik. A kötetet 2023. december 4-én 17:00 órától mutatják be Debrecenben, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban. A beszélgetésen részt vesz Vitéz Ferenc és Szilágyi Imre mellett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is.