Rendszerüzenet

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Néprajzi Tanszék és a Református Kollégium Múzeuma

Ennek részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Keményfi Róbert, a Bölcsészettudományi Kar dékánja.

A barátságnak több szintje van, a megismerkedéstől, a jó viszony fenntartásán át egészen a közös célok kitűzéséig. A Debreceni Egyetem és a Tiszántúli Református Egyházkerület, a néprajz és a teológia sok-sok évre visszatekintő gyümölcsöző együttműködését május 3-án új szakmai kötelék erősítette meg. A kultúra fenntartása és a hagyományok közös tisztelete adta mindennek az alapját, s egy közös képzésben bontakozik ki.

A stratégiai megállapodást Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Keményfi Róbert, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, a Néprajzi Tanszék professzora írta alá május 3-án a Szabó Magda Emlékházban.

Rendszeres és tervszerű együttműködés, versenyképes, gyakorlati tudás átadása, Debrecen irodalmi hagyatékának megismertetése, új intézmények bevonása az oktatásba - ezeket szeretnék elérni az együttműködés révén.


Idén szeptembertől muzeológiai mesterképzés indul, melynek öt szakiránya lesz – ismertették a résztvevők. A Néprajzi Tanszék az elméleti képzést, a Református Kollégium Múzeuma pedig a szakmai gyakorlat helyszíneit biztosítja. 

Nem véletlenül választották a sajtótájékoztató helyszínéül a Szabó Magda Emlékházat – hívták fel a figyelmet, a szerző hagyatékának megismertetése, életműve hatástörténetének feltárása is közös célja a képzésnek.

Fotók: Ősz Attila