Rendszerüzenet
2022. június 11.

Az első szentesi Református bölcsőde építése

Befejeződött Szentesen az első Református bölcsőde építése. A beruházás 400,00 millió Ft vissza nem térítendő az Európai Unió és a hazai költségvetés támogatásában részesült a Településfejlesztési Operatív Program keretében.
A fejlesztés célja: Szentesen egy új 3 csoportszobával és a kapcsolódó helyiségekkel, kert kialakításával tervezett új épület és intézmény létrehozása. Az épület korszerű kialakítással, energiahatékony módon valósult meg, figyelembe veszi az akadálymentes környezet kialakítását. Tartalmazni fogja továbbá az oktató- nevelő munkához szükséges eszközök, berendezések beszerzését is.

A felhívás megnevezése, kódszáma: Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-1.4.1-19- A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati felhívás.

A projekt elemei: A beruházás során 36 fő 3 éves életkor alatti gyermek elhelyezését biztosító új földszint és 1 emelet kialakítású épület valósult meg. Az ingatlan részét képező kert/játszóudvar kialakítása is megtörtént. A beruházás részeként melegítőkonyha is kialakításra került. A gyermekek gondozásához szükséges eszközök, bútorok beszerzése is tervezett, úgy az épületben, mint az udvari részben.

Az épület fűtése és hűtése megújuló energia alapú. A projekt megvalósulásának helye: 6600 Szentes, Bercsényi utca 83., Hrsz: Szentes belterület 2261.

A projekt megvalósítója: Szentes-Felsőpárti Református Egyházközség

A projekt kapcsolódása a kedvezményezett tevékenységéhez: az Egyházközség a bölcsődei szolgáltatás nyújtásával bővíti a jelenlegi tevékenységeit, új szolgáltatás jön létre.

A beruházás fizikai befejezése: 2022. május.

A fejlesztés hatásai: Az eredmény nem számszerűsíthető tulajdonsága a projekttől várt hatások megvalósulása, azaz: 1): szabványos oktatási-nevelési terek kialakítása, a kor igényeinek megfelelő modern és gazdaságosan működtethető infrastruktúra létrehozatala, projektarányosan akadálymentesített közszolgáltatás. 2): a megfelelően kialakított oktatási környezet mind a gyermekek, mind a gyermekek szülei, mind pedig az intézményben dolgozók számára ideális épített környezet megvalósulását jelenti.