Rendszerüzenet
2021. június 19.

Megújult a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Leány utcai Gyülekezeti Központja

Kívül-belül megújult a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Leány utcai Gyülekezeti Központja, melyet ünnepélyes keretek között, az egyháztáji vásárral egybekötve adtak át június 19-én szombaton. 

A Nagytemplomtól mintegy ötpercnyi távolságban, a Leány utca 2. szám alatt található a Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezeti Központja, amely az elmúlt két évtizedben sok száz fiatal alkalmának adott otthont, és egyre több felnőtt gyülekezeti csoport alkalmainak szolgál helyszínéül.

Néhány évvel ezelőtt az Egyházközség megvásárolta a szomszédos, Leány utca 4. számú ingatlant, amely lehetőséget adott a meglévő fizikai keretek bővítésére. Az így létrejött, nagyjából 1800 m2-es belvárosi ingatlanon egy 500 m2 alapterületű közösségi épület, egy melléképület és két lelkészlakás található, melyek állapota megkívánta a teljes külső-belső felújítást. A tavaly elkezdődött 102,5 millió forint értékű felújítás anyagi hátterét vissza nem térítendő kormányzati támogatás biztosította, melynek köszönhetően 66 millió forintból a főépület, a két lelkészlakás és a raktárépület külső-belső felújítása, parkoló kialakítása, valamint 36,5 millió forintból eszközbeszerzés történhetett.

A június 19-i ünnepi átadáson adtak hálát a meghívott vendégek és a gyülekezet tagjai az elkészült munkáért, kísérőprogramként pedig a belső udvaron egyháztáji vásáron is részt vehetnek az érdeklődők.

Köszöntőt mondott dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, dr. Fürjes Zoltán, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, dr. Puskás István, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere, és Oláh István, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség elnök-lelkipásztora.