Rendszerüzenet
2019. június 02.

Közös imádságot tartottak a dunai tragédia áldozataiért

Közösen imádkoztak a hívek a hajóbaleset magyar és koreai áldozataiért a debreceni református nagytemplomban június 2-án. Koreai zászló is jelezte, hogy osztoznak a hozzátartozók fájdalmában. A református egyház gyűjtést hirdetett az áldozatok családtagjai javára.



Kustár Zoltán, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora az M1 Híradójának azt mondta: a koreaiak magyarországi tartózkodása és szeretteik felkutatása, illetve hazaszállíttatása olyan költségekkel jár majd, amely nagyon megterhelő. Ezért a nagytemplomi gyülekezet és egyetem is csatlakozott a református egyház elnökségének felhívásához.

Szeretteik eltűnése a halálnál is nagyobb tragédia

Az elsüllyedt Hableány utasainak több hozzátartozója már pénteken megérkezett Budapestre. Köztük vannak a balesetben elhunyt hét koreai turista családtagjai is.

Az eltűntek hozzátartozói is a Margitszigeten, a Terrorelhárítási Központ bázisán várják a hajóroncs kiemelését. Vannak, aki egymást vigasztalják, mások feszülten követik a speciális mentőegység minden egyes mozdulatát. A koreai kultúra szerint ugyanis szeretteik eltűnése nagyobb tragédia a halálnál is.

Forrás: hirado.hu

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az adományozáshoz szükséges információk:

Számla tulajdonosa: Magyarországi Református Egyház
GIRO számlaszám: 10702019-19024048-55300001
Devizanem: HU
Kérjük, hogy az utalás közleményébe írják be, hogy „hajóbaleset”.

Külföldről utalás esetén:
IBAN számlaszám: HU46 1070 2019 1902 4048 5530 0001
SWIFT kód: CIBHHUHB
Bank: CIB Bank Zrt.
Bank címe: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.