Rendszerüzenet
2018. december 17.

Nyilas Misi Pakkja Tiszaszentimrére ért

A Nyugat-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózathoz tartozó 153 gyermek számára adott át Nyilas Misi Pakkokat a Magyar Református Szeretetszolgálat 2018. december 14-én Tiszaszentimrén. A játékokon és édességeken kívül a családok tartós élelmiszercsomagban is részesültek.

Idén először, hagyományteremtő jelleggel több karácsonyi ünnepséget és ajándék átadást is szervez a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyhoz közeledve a Nevelőszülői Hálózat gyermekei számára. Először a kelet-magyarországi régióhoz tartozó nevelőszülők és gyermekeik találkoztak Debrecenben több mint félezren, majd másnap a nyugat-magyarországi régió egyik kiemelt csomópontján, Tiszaszentimrén lett megajándékozva további 153 kisgyermek.

alt

A tiszaszentimrei református templomban Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese végezte az igei szolgálatot. A mustármag és a kovász példázata alapján (Máté 13, 31-35) ismertette Isten üdvtervét: „Kicsi ugyan a kezdet, de a vége hatalmas lesz. Isten az Ő üdvtervét egy kicsi gyermektől indította, aki végül az egész világra hatással volt. A Nevelőszülői Hálózat is egy kis csoporttal indult, és most itt vagyunk: mára már több kerületre kellett osztani a szervezetet, és országszerte több templomot megtöltünk tagjainkkal.”

A Nyugat-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat nevében Bujdosó Balázs intézményvezető köszönte meg a szülők szolgálatát, illetve hogy biztonságot és családot adtak ezeknek a gyermekeknek. Hangsúlyozta: a Nevelőszülői Hálózat közösségének támogatására mindig számíthatnak, a tanácsadók és az intézmény is minden kérésükben igyekszik megoldást és segítséget nyújtani.

 alt 

Fodor Gusztáv kettős szerepben vett részt az alkalmon: a Tiszaszentimrei Református Egyházközség lelkipásztora a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársa is egyben, aki köszöntő szavaiban visszaemlékezett a régió Nevelőszülői Hálózatának indulásáról. „Amikor néhány évvel ezelőtt elkezdtük munkánkat, még csak 8 nevelőszülővel egyeztettük a részleteket. Mára több mint hatszorosára nőtt az intézmény ebben a térségben, hiszen 43 nevelőszülőt köszönthetünk gyermekeivel együtt. A Magyar Református Szeretetszolgálat fontosnak tartja, hogy ezeket a családokat rendszeresen támogassa, és az adományozók cipősdobozba zárt szeretetével és ajándékaival mi is kedveskedjünk a kisgyermekeknek és fiataloknak.”

 alt 

Az ajándékok átadására a helyi Ady Endre Művelődési Házban került sor, ahol bábszínház és buborék-show is szórakoztatta a kicsiket, majd azt követően szeretetvendégségen lehettek együtt a szülők és a gyermekek.

Beszámoló és fotó: Lucski Zsófia