Rendszerüzenet
2018. augusztus 17.

Egy cseppnyi segítség

Az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület (TTRE) Cigánymissziója 2018. augusztus 13-án átadta a Tiszántúli Református Egyházkerület részére a kárpátaljai testvérek számára összegyűjtött adományokat.

Az adománygyűjtés lehetőségét a MRE Zsinata már július 17-én meghirdette, ugyanis július 15-re virradóra leégett a Nagydobronyban található imaház és a hatvan gyermeket befogadó óvoda. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott az alapítvány és a TTRE cigánymissziója is.

„Az adománygyűjtés meghirdetése a következőképpen történt: azt kértük a cigány testvérektől, hogy mindenki, akit Isten lelke indít az adakozásra, ajánlja fel legalább egy napszámdíjából a tizedét. Ezeket az adományokat augusztus 12-én gyűjtöttünk össze a Dorcas Campingben. A cigány testvérek nagyon átérezték a nagydobronyi testvérek helyzetét, ezért egyetértettek a felajánlással, és nagyon komolyan vették ennek az ügynek a fontosságát” – mondta Gregussné Buzás Irén, a TTRE Cigánymisszió vezető lelkipásztora. 14 településről érkeztek résztvevők és önkéntes munkatársak: Bodaszőlőről, Konyárról, Esztárról, Pocsajról, Bagamérról, Nyíradonyról, Nyírlugosról, Szentpéterszegről, Debrecenből és Budapestről. A koreai vendégek Aachenből, Düsseldorfból és Németország egyéb településeiről érkeztek a rendezvényre, és ők is hozzájárultak az adományozáshoz.

alt
Az adomány átvevői (b): Derencsényi István, a TTRE lelkészi főjegyzője és Fekete Károly tiszántúli püspök. Az adomány átadói (j) Gregussné Buzás Irén lelkész, TTRE Cigánymisszó nevében, és Greguss László, az alapítvány nevében.

A több mint 250 ezer forint adományt a TTRE továbbítja az MRE Zsinata által létrehozott számlára.

Fotó: Barcza János