Rendszerüzenet
2018. április 05.

Elindult a vetőmag adományozási program

2018. április 5-én, a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusának területén került sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szakmai osztályainak megalakítására, és az ezzel egybekötött nagyszabású partnertalálkozóra. A találkozón sajtótájékoztató keretében jelentették be a vetőmag adományozási program elindulását.

alt
Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára; Szólláth Tibor, a NAK Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke; Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke; Dr. Papp László, Debrecen polgármestere; Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke; Balogh Barnabás lelkipásztor, MRSZ.

A Magyar Református Szeretetszolgálat kezdeményezésére Hajdú-Bihar megyében elindult a vetőmaggyűjtés, ennek során a NAK megyei tagjai több mint 2 millió forint értékű vetőmagot ajánlottak fel a határon túl élő rászoruló gazdáknak és az önfenntartással küszködő intézményeknek.

alt

A most induló együttműködést évről évre fejleszteni, bővíteni és erősíteni kívánják. Az erről szóló tanúsítványt a Református Szeretetszolgálat nevében átvevő Fekete Károly azt mondta, az életet jelentő, és a gazdálkodás biztonságához hozzájáruló vetőmagot kárpátaljai gazdákhoz juttatják el.

 alt 

Fotók: Barcza János

A teljes galéria itt érhető el.