Rendszerüzenet
2018. március 14.

Jézus, segíts! - megjelentek Czeglédy Sándor válogatott igehirdetései

Örömmel adunk hírt arról, hogy a napokban jelent meg a Magyar református igehirdetők sorozatunk második kötete, Czeglédy Sándor válogatott igehirdetései Jézus, segíts! címmel.
 
alt
 
A kötetben olvasható igehirdetések az igehirdető Czeglédy Sándort (1909–1998) mutatják be a mai olvasók számára, dr. Fekete Károly szerkesztésében. A prédikációkból, igemagyarázatokból is előtűnik Czeglédy Sándor meggyőződése: „Nem érdemli meg nevét az a teológia, amely elfelejti, vagy nem tudja, vagy nem akarja tudni, hogy »idegenek és vándorok vagyunk a földön«.” „A teológiát nem lehet gettóban művelni; annak az egyháztörténet tanulsága szerint vállalkoznia kell arra, hogy beleilleszkedjék a kor kulturális kontextusába, megalkuvások nélkül, identitását megőrizve, de nem félelemmel és aggályoskodva, hanem a segíteni kész szeretet indulatával.” Imádságos lelkületű írásmagyarázó volt. Ezt azzal is kifejezte, hogy igehirdetéseinek felső sorába mindig kiírta a kettős „JJ” betűt: Jesu juve – Jézus, segíts! Meggyőződése volt – ahogy J. S. Bachnak is –, hogy igei invenció, kreativitás és üzenet nincs Jézus Krisztus segítsége nélkül.
 
A Magyar református igehirdetők sorozatban 20. századi igehirdetők prédikációiból teszünk közzé válogatásokat, jelezve, hogy igehirdetői örökségük megőrzésre, továbbadásra érdemes, és a mai olvasóközönség számára is érthető és építő üzeneteket hordoz.
 
Czeglédy Sándor
Jézus, segíts! Válogatott igehirdetések
Szerkesztette: dr. Fekete Károly
Kálvin Kiadó, 2018
ISBN 9789635583973; A/5 méret; 196 oldal; kartonált; ára: 1600 Ft
 
A sorozat 2014-ben megjelent első kötete:
Álmokat álmodni – Látásokat látni Válogatott igehirdetések Rózsai Tivadar vallástanártól
Szerkesztette: dr. Fekete Károly
További információk és megrendelési lehetőség a Kálvin Kiadó webáruházában: www.kalvinkiado.hu