Rendszerüzenet
2017. június 19.

Már lehet jelentkezni a szárszói konferenciára!

Ismét közös gondolkodásra invitál a Reformátusok Szárszói Konferenciája: a hatalmas hagyományokkal bíró tábor 2017. augusztus 24-től 27-ig várja szeretettel a keresztyén szellemiségű érdeklődőket.
 
Sokak kívánsága teljesül augusztus végén, ugyanis idén újra megnyitja kapuit a Reformátusok Szárszói Konferenciája. A helyszín a mára már fogalommá vált balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ: ez a terület adott otthont a híres 1943-as Magyar Élet Tábornak és a rendszerváltás utáni értelmiségi találkozóknak is.
 
 alt 
 
A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából az újrainduló szárszói konferenciának is a reformáció lesz a fő témája. Csütörtök délután Steinbach József, a Dunántúli Egyházkerület püspökének nyitó áhitata és Márkus Mihály nyugalmazott püspök megnyitó-gondolatai után többek között Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Zsengellér József a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese, valamint Földváryné Kiss Réka a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke ad elő Szárszó 1945 előtti időszakáról, az 1989 utáni évek tapasztalatairól valamint az újrainduló Reformátusok Szárszói Konferenciája céljairól és irányairól.
 
 alt 

 

A péntek reggeli áhitat után mások mellett Nagy Péter a THÉMA egyesület alapító tagja és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár (EMMI) előadóink a reformáció szellemiségével, teológiai, művészeti és történeti vonatkozásaival foglalkoznak, délután pedig többek között Biró Marcell közigazgatási államtitkár (Miniszterelnöki Kabinetiroda, 1), Steinbach József püspök és Törő Csaba  dékán (KRE ÁJK) vizsgálják a reformáció napjainkig ható közéleti, társadalmi hatásait.

A szombati, utolsó teljes nap előadásai a Reformáció távlata a következő nemzedék számára címmel a jövőbe tekintést szolgálják: Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára, Tőkéczki László történész és Répás Zsuzsanna főosztályvezető (MMA) előadóink a reformációs gazdasági oldalát és szellemiségét elemzik. 

A konferencia utolsó napján, vasárnap délelőtt a résztvevők egy közös, záró istentiszteleten lehetnek lelki közösségben. 
 

A konferenciára augusztus 4-éig lehet jelentkezni erre a linkre kattintva!

Regisztráció

A Reformátusok Szárszói Konferenciáján 16 éven felüliek vehetnek részt. A rendezvény nyitott, azonban minden résztvevő számára egyéni, előzetes regisztrációhoz kötött. A konferencián a szállást és az étkezést –a helyszín korlátai miatt –300 fő számára tudjuk biztosítani. A regisztrációhoz kérjük kattintson ide.

A programra történő jelentkezéssel minden résztvevő elfogadja, hogy a határidő után történő módosítási kérést a szervezőknek nem áll módjában figyelembe venni és ilyen esetben az adományt sem lehetséges visszatéríteni.

Időpont

            2017. augusztus 24.-27., csütörtök 14 órától előre láthatóan vasárnap délig.

Helyszín

            Balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ; 8624, Balatonszárszó, Csárda u. 41.

Szállás és étkezés

            Az esemény teljes ideje alatt szállást és napi háromszori étkezést biztosítunk 300 fő regisztrálónak.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az elhelyezés többágyas szobákban történik, valamint a szállások egy része a konferencia-központon kívül, Balatonszárszó és Balatonföldvár területén helyezkednek el. A szállások megközelítését minden résztvevőnek egyedileg kell megoldania.

Költségek

A konferencia résztvevői számára személyenként egy jelképes, 5000 Ft-os adomány fizetendő, melyért a Magyarországi Református Egyház szállást és napi háromszori étkezést biztosít 300 fő regisztrálónak. (Az adomány a részvételi napok számától független.)

Kérjük, hogy az összeget a Magyarországi Református Egyház számlájára (11100104-19024048-36000001) átutalni szíveskedjen. A közlemény rovatban mindenképpen tüntesse fel a ’Szárszó 2017’-et és saját nevét. (Példa: Szárszó 2017 Példa Éva)

Kérjük továbbá, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében a konferenciára hozza magával az átutalásról szóló banki bizonylatot.

A program a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala Szeretetszolgálati Irodájának támogatásával, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében valósul meg.

alt

További információk:

web: www.szarszo.reformatus.hu

e-mail: szarszo@reformatus.hu