Rendszerüzenet
2016. november 21.

A Magyar Református Szeretetszolgálat adventi adománygyűjtő akciói - hanganyaggal

November közepétől két adventi adománygyűjtő akciót is elindított a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Az egyik a már több éve sikeres Nyilas Misi pakk. Itt egy-egy cipősdobozba összekészítve kifejezetten karácsonyi ajándékokat lehet felajánlani a rászoruló gyerekeknek. Emellett az MRSZ idei új akciójában „egy doboznyi szeretetet” is várnak a segíteni akaróktól. 

Az új kezdeményezés lényege, hogy speciálisan erre szolgáló, újrahasznosítható dobozokat tölthetnek meg tartós élelmiszerekkel az adományozók. Mindkét programmal hazai és határon túli, nehéz körülmények között élő családoknak, betegeknek, időseknek szeretnék megkönnyíteni, szebbé tenni a karácsonyt. Oláh Ilona Kőrösi-Gilicze Rékával, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjével beszélgetett az Európa Rádióban.

Letöltés

A szeretetdobozról

Új adománygyűjtési módot vezet be a 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálat. Szeretetdobozokba gyűjtjük a szeretettel összekészített tartós élelmiszereket. Az egyszerű, tetszetős, környezetbarát doboz segítségével a nehéz körülmények között élő, nélkülöző családok, betegek, gyermekek és idősek számára gyűjtünk tartós élelmiszert, tisztítószert.
 
Mindennapi szolgálatunk során több száz családdal találkozunk, akik segítségért fordulnak hozzánk. „Egy doboznyi szeretet” reményt jelenthet a túléléshez és örömöt a nélkülözések közepette. Csatlakozzon Ön is kezdeményezésünkhöz, segítsen, hogy minél több rászorulónak segíthessünk élelmiszerrel!
 
A dobozban benne van az Ön szeretete, hiszen adományával egy családot segít, ahol kisgyermekek, idősek vagy betegek vannak. Hálásan továbbítjuk az Ön segítségét azok felé, akik már lemondtak minden segítségről.
 
Mit tegyünk a Szeretetdobozba?
 
Elsősorban tartós élelmiszert: cukrot, olajt, konzervet, lisztet, kakaót, teát, fűszereket, édességet. Örömmel fogadunk továbbá tisztálkodási- és tisztítószereket: mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt.
 
 alt 
 
A Szeretetdoboz környezetbarát anyagokból készült, többször felhasználható, mivel ragasztószalag nélkül is záródik, így környezetünket is óvjuk, miközben segítünk. Miután az adománya célba ért, a dobozt más újra meg tudja tölteni.
 
Az összefogásra nagy szükség van, hiszen az egész Kárpát-medencében évente több ezer rászoruló részére juttatunk el támogatóink segítségével élelmiszert, ruhaneműt és más alapvető tárgyi eszközöket. Küldetésünket csak közös felelősségvállalással tudjuk teljesíteni.
 
Töltsön meg gyülekezetével, családjával egy – vagy akár több – dobozt, majd juttassa el a Szeretetszolgálathoz, hogy a közvetítésünkkel minél több nélkülözőhöz juthasson el Egy doboznyi szeretet, hogy reményt adjon a mindennapok nehézségei közepette.
 
2016 karácsonyán tegyük szebbé azoknak a gyermekeknek az ünnepét, akik egyébként mástól nem kapnának ajándékot, sőt, a mindennapjaikat és nélkülözésben töltik.
 
Ajándékozz szeretetet – ajándékozz szeretettel!
 
Ismerős érzés, amikor egy szerettünk épp az ajándékát bontogatja, mi pedig izgatott örömmel várjuk, hogy milyen boldogságot okoz a meglepetésünk. Sokszor mi magunk is ugyanannyira örülünk az ajándéknak, mint az, aki kapta, hiszen az ő boldogságát látva mi is elégedettek vagyunk, elértük célunkat: boldogságot csempésztünk valaki életébe.
 
Ugyanezt élhetjük át akkor is, amikor egy ismeretlennek készítünk karácsonyi meglepetést. Bár nem vagyunk jelen az ajándék kibontásakor, mégis ott vagyunk, hiszen a szeretetünket is becsomagoljuk az ajándékkal együtt.
 
2016 karácsonyán tegyük szebbé azoknak a gyermekeknek az ünnepét, akik egyébként mástól nem kapnának ajándékot, sőt, a mindennapjaikat és nélkülözésben töltik.
 
Csempésszünk egy kis törődést, különleges szeretetet az ünnepükbe!
 
A Magyar Református Szeretetszolgálat november 15. és december 15. között országos gyűjtőpontjain szeretettel várja a cipősdobozba csomagolt ajándékokat.
 
Mi kerüljön a csomagba?
 
  • nem romlandó édesség
  • írószer
  • játék
  • könyv
  • tisztálkodási szer
  • sapka
  • sál
  • egy kedves üzenet
  • szeretet
     
Fontos:
 
  • külön becsomagolni a doboz alját és tetejét (hogy nyitható legyen)
  • feltüntetni, hogy milyen korú, nemű gyermeknek készült a csomag.

 

Adományait egész évben fogadjuk a Szeretetszolgálat irodáiban és időszakos gyűjtőpontjainkon.
 
További információk a 06 1 273 0449-es telefonszámon, az adomany@jobbadni.hu e-mail címen, illetve Debrecenben Iszlai Gergelynél a 06 30 484-4159-es telefonszámon kérhet.