Rendszerüzenet
2016. november 17.

Ülésezik a Magyarországi Református Egyház Zsinata

A Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinata egyhangúlag elfogadta a Második Helvét Hitvallás új fordítását idei őszi ülésszakának első napján, november 16-án. Ezzel egyházunk legfőbb döntéshozó testülete – más Kárpát-medencei részegyházakhoz hasonlóan – hozzájárult ahhoz, hogy jövő nyáron a Magyar Református Egyház közös zsinatán erősíthesse meg hitvallási irataként a Második Helvét Hitvallást.

Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökének áhítatával és Bogárdi Szabó István püspök lelkészi elnöki megnyitójával vette kezdetét az MRE XIV. zsinati ciklusának 6. ülésszaka. Az első napon többek között tárgyalták a gazdálkodási törvényt, módosították a lelkészek jogállásáról szóló törvényt, és a nyugdíjtörvény átfogó módosítását kezdték el. A Zsinat emellett elfogadott egy, a fogyatékossággal élők befogadásáról szóló állásfoglalást, melyet az intézményeknek és gyülekezeteknek tanulmányozásra, valamint missziói programjukba való beépítésére ajánl.

Holnap, a kétnapos ülésszak második napján a zsinati alapítású diakóniai díjakat és a Doktorok Kollégiumának elismeréseit adják át, továbbá döntenek a 2017. évi Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó helyszínéről és időpontjáról.

A mai nap részletes beszámolóját elolvashatják a reformatus.hu honlapon, ahol a Zsinat holnap reggel kilenckor kezdődő ülésnapját is élőben közvetítik.

Forrás: reformatus.hu