Rendszerüzenet
2016. szeptember 23.

Énekeljetek, zengedezzetek néki! - Kórusgyűjtemény

A jubileumi Kálvin-évek kezdetén, a Hajdú-Bihari Zenei Egyesület vezetőségében támadt az ötlet, készítsünk egy kórusgyűjteményt a magyar protestáns hagyomány értékei mentén, egyházi és világi kórusderékhadunk számára. 

Itt Debrecenben, a „Kálvinista Rómában” ehhez az eszmei-lelki hátteret a közel fél évezredes Református Kollégium biztosítja. A kötet első renden Református Gyülekezeti Énekeskönyvünk történelmi dicséretanyagát, a Reformáció első idejének énekeit, a XVI. és XVII. századnak hungaricáit dolgozza fel, egyszerű leginkább háromszólamú vegyeskari apparátusra (S,A,B). Továbbá megtalálhatjuk benne a későbbi századok angolszász énekkincsének többszólamúsításait is. A kórusgyűjtemény a következő szerzők műveit tartalmazza: Ádám Jenő, Bácsi Zoltán László, Birtalan József, Czövek Lajos, Ivánka Sámuel, Maróthi György, Máté János, Sepsy Károly, Szigethy Gyula, Terényi Ede, Tillai Aurél, Vass Lajos.

alt

Reméljük, hogy jelen tételek gazdagító hatással szólalnak meg kórusaink ajkán istentiszteleteken, a liturgiában, vagy ünnepi alkalmakon, családi környezetben, munkálva, erősítve itthon, a Kárpát-medencében, de mindenütt a világban református népünk közös zenei anyanyelvét. A jövőben, ha igény támad, tervezzük további kötetek kiadását.

Kodály Zoltán mondta egy ízben: „Nem az a fontos, ki az Operaház igazgatója, hanem, hogy ki az énektanár Kisvárdán.” A Mester Kisvárdán elhangzott, sokat emlegetett mondatát továbbgondolva vonatkoztassuk azt gyülekezeteink, iskoláink, éneklő közösségeink karvezetőire! Gyűjteményünk tételeinek hangzó életre keltésével bárcsak áldás kísérné a magyar énekes társadalom lelki gazdagodását!

Ár: 1800 Ft

Kedvezményes ár: 10 példány vásárlása felett 1600 Ft/db, 20 példány felett 1400 Ft/db

Megrendelés esetén postaköltséget számítunk fel!

 

Érdeklődni: Főnix Zeneműhely

www.fonixkonyv.hu (jelenleg fejlesztés alatt)               

fonixzenemuhely@gmail.com                                                                                          

Berkesi Sándor (szerkesztő)