Rendszerüzenet
2015. november 18.

Új könyvek a Kálvin Kiadótól

Megjelentek a Hármas fonál, a 4 hét és az Országodba befogadtál című könyvek, amelyek megrendelhetők a Kálvin Kiadótól. A könyvek részletes leírásait itt olvashatják:

alt

Hármas fonál

A Biblia történetei, tanításai és költői vallomásai, örökérvényű gondolatai évszázadok óta mutatnak utat, és segítenek eligazodni az élet nagy kérdéseiben. Ez a kis könyv az Ó- és az Újszövetség szövegeiből ad tematikusan rendezett, átfogó válogatást a házastársi kapcsolat fontos területeiről: megismerkedés és elköteleződés; a házasság alappillérei; Isten ajándékai: a szerelem és a szexualitás; munka és család; feszültségek, viszályok és kommunikáció; szeretteink megtérése; nehézségek, veszteségek, szenvedés. Ajánljuk házasságra készülőknek, házasságban élőknek és mindazoknak, akik szeretnének biztos kapaszkodóra lelni az emberi kapcsolatok útvesztőiben.

A kiadvány a Magyar Bibliatársulat revideált új fordítású Bibliája (RÚF 2014) alapján készült.

Bibliai szövegválogatás a házasságról

Magyar Bibliatársulat-Kálvin Kiadó, 2015; ISBN 978 963 558 311 9; 124×183 mm; kartonált; 96 oldal

alt

Fekete Ágnes: 4 hét

Karácsonyra lehet lélekben, hitben is készülni. Aki elindul ezen az úton, vegye kézbe ezt a könyvet, és olvasson el mindennap egy bibliai igét, áhítatot. Fekete Ágnes írásai nem hagyják, hogy sematikus, megszokott gondolatokkal, közhelyekkel a lelkünkben közelítsük meg Jézus születésének ünnepét, hanem arra indítanak, hogy elgondolkodjunk a szeretet, a várakozás, az idő mélységeiről, és Isten jelenlétének fényében lássuk az ünnepet.

Fekete Ágnes református lelkész, a Református félóra című rádióműsor szerkesztője.

Kálvin Kiadó, 2015; ISBN 978 963 558 310 2; 112×197 mm; kartonált; 88 oldal.

alt

Naszádi Kriszta (szerk.): Országodba befogadtál

A kötet címe – Országodba befogadtál – a magyarországi cigányok himnuszának záró sorát idézi, ahogy azt a keresztyén romák éneklik. Közülük tizenhatan szólalnak meg ebben a könyvben: a svájci diplomát szerzett lelkész, a rákkutató doktorandusz, a sokszínű gyülekezetről álmodó teológus lány; a grafikus, aki a Magyar Képzőművészeti Egyetem első cigány származású hallgatója volt; az esti iskolába járó fiatalember, aki Istenben édesapára talált; az árva diakónushallgató, aki utat kíván mutatni a hasonló sorsú gyerekeknek; a hatgyermekes szociológus, aki a cigány közösség megerősítéséért dolgozik; a hitoktató, aki boldogan hirdeti saját népe között az evangéliumot; és a szakmunkát végző presbiter, aki családjáért, gyülekezetéért és hivatásáért áldja teremtőjét... Az Isten gyermekeként megtalált új identitásról, valamint a közösségi, társadalmi felelősségvállalásról szóló történetek egy olyan etnikum tagjaival ismertetnek meg, amellyel közös hazában élünk, és amellyel – ahogy az egyik cigány festőművész fogalmaz – „atyafiságot kellene vállalnunk”.

„Nem személyválogató az Isten, hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik” (ApCsel 10,34–35). Isten kegyelméről, elhívó, kiválasztó szeretetéről beszélnek ezek az interjúk. Sok küzdelemmel, mélységgel és magassággal teli életutakba ad bepillantást ez a kötet, mely végül Isten dicsőítésére, alázatra és szeretetre hívja meg az olvasót. (Dani Eszter, református lelkész)

Kálvin Kiadó, 2015; ISBN 978 963 558 312 6; 168×188 mm; kartonált; 140 oldal

További részletek a könyvekről: www.kalvinkiado.hu

Forrás: Kálvin Kiadó