Rendszerüzenet
2015. július 22.

Elkezdődött a Csillagpont Tatán

Öröm, együttlét, táborozás és hitmélyítés – ez mind-mind fontos a kedden elkezdődött Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóban Bogárdi Szabó István püspök szerint. A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke úgy véli, fontos, hogy az itt találkozó fiatalok identitásukban és küldetéstudatukban is megerősödhetnek a következő napokban – ehhez pedig istentiszteletek, áhítatok, előadások, kiscsoportos beszélgetések, koncertek és számos más program is hozzájárul.

alt

A Csillagpont idei központi témája a bizalom. Bogárdi Szabó István szerint nem a bizalom a veszélyes, hanem a bizonytalanság. A bizalom gyógyító erejű, azonban nem lehet vakon bízni senkiben – a püspök szerint Istenben sem vakon kell bíznunk, hiszen Ő megmutatja magát, pontosan azért, hogy bízzunk benne.

alt

A bizalomról minden délelőtt előadásokat tart majd Sóskuti Zoltán református lelkész, az előadások élőben követhetők a rendezvény honlapján is.

alt

Kétezer-ötszáz fiatalt várnak idén a Csillagpontra, amelynek megrendezése 2014 decemberében, az egyház idei költségvetésének tervezésekor még kérdéses volt. A rendezvényt strukturálisan is átszervezték: közösségi tereket alakítottak ki, így van Párkapcsolati pont, Középiskolás pont, Egyetemista pont, Ökopont, Érzékenyítő pont, Klasszikus pont és Képző pont is – utóbbiban lelkészeknek és ifjúsági munkásoknak tartanak képzéseket.

A Csillagponton Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is rész veszt.

Szöveg: Hegedűs Márk

Fotók: Asszony Eszter, Budai Bori, Dimény András