Rendszerüzenet
2015. július 17.

Új helyszínnel bővülhet az Egyháztáji Vásár Debrecenben

2013 augusztusában indította útjára Egyháztáji Vásár programját a Magyar Református Szeretetszolgálat. A piac azzal a céllal jött létre két évvel ezelőtt, hogy a jó minőségű, magyar áru iránt érdeklődő vásárlók találkozzanak a termelőkkel.

Az egyedülálló kezdeményezés segíti a magyar mezőgazdaságot, a fogyasztókat jó minőségű, magyar áruhoz juttatja, illetve segíti a vidéki termelés fellendülését és a biztosabb piacot.

A debreceni vásárnak két éve már a Széchenyi kert ad otthont, de a tervek szerint szeptembertől újabb helyszínnel bővülhet a piac. A jövőben így akár minden héten lehet Egyháztáji Vásár a cívisvárosban- árulta el Kocsis Attila programigazgató. Azt, hogy melyik gyülekezet biztosít helyet a piacnak, még nem lehet tudni, de a tárgyalások, egyeztetések már zajlanak.

Az Egyháztáji Vásárt azonban nem csak Debrecenben szervez az MRSZ. Rendszeresen kinyitja kapuit a piac Naszályban, Mezőcsáton, Mátészalkán, de szerveztek piacot Miskolcon és Budapesten is, Szóládon pedig júniusban tartották meg az első vásárt.  

A következő vásár július 25-én lesz, a Széchenyi kerti Református Egyházközség templomának kertjében.