Rendszerüzenet
2015. június 12.

Jézus a megoldás

Zsúfolásig megtelt a szatmári evangelizációs hét nyitó estjén a kocsordi templom. Szalay Kont esperes úr köszöntő szavaiban hálát adott azért, hogy a távolságok, hétköznapi elfoglaltságok és a készülő vihar ellenére ilyen sokan eljöttek hallgatni az Isten Igéjét.

alt

Az Igét Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette. „Krisztus nem csak a pszichés oldásban segít, hanem megoldást kínál”- hangzott el püspök úr igehirdetésében az aktuális örömhír János evangéliuma 21. fejezete alapján. „A teremtett világ vékony falú hajlék, melyen áthallatszik mindannyiunk sóhajtása”- szólt püspök úr imádságából a hívő bizonyságtétel, hogy Isten hall minket, és meg is hallgat.

alt

A 6-700 ember ajkáról hangzó énekszó bizonyosan áthatolt a templom falain, zengett az újonnan megtanult ének, melyet a Mátészalka- Kertvárosi gyülekezet énekkara tanított nekünk.

alt

Szalay Kont esperes úr az istentiszteletet záró szavaiban hívta a hét többi napjának estéjére is a szatmári egyházmegye gyülekezeteit. A különböző helyszínek (Kocsord – Fehérgyarmat – Gacsály) lehetővé teszik, hogy az egyházmegye minden térségéből tudjanak csatlakozni az evangelizációs istentiszteletekhez.

Szöveg: Tóth-Mihala Veronika

Fotók: Barcza János

Az Isten természetes: Szél billenti az ágat, fodrozódik a víz felszíne, váratlanul előbukkan a Nap – ha a lelkünk ekkor megrezdül, akkor egy pillanatra együtt mozdul a széllel, a vízzel, a Nappal. Én nagykunsági vagyok, a lelkem kiskunsági, de megrezdült a lelkem a szatmári énekszóra Kocsordon és Gacsályban is, amikor ott lehettem két alkalommal a szatmári evangelizáción.  Az énekben, az Igében, az imádságban, az igehirdetésben együtt tudtam mozdulni a szatmáriakkal. Azt az őserőt tapasztaltam meg ott, a templom falai között, amit általában csak a szabad ég alatt szoktam érzékelni. Nem beszéltek az Istenről, nem énekeltek róla, inkább Belőle. Ezt az Isten jelenlétével való közvetlen kapcsolatot én észlelem, de láttam ott néhány öreg arcot, akiken látszott, hogy ők nem.  Életük természetes része Isten állandó jelenléte. Jó tágra nyitottam hát a szívemet, hogy minél több Szatmár férjen bele. Remélem, sokan voltak így jelen. /Tóth-Mihala Veronika, Hirdesd az Igét! programvezető/