Rendszerüzenet
2015. március 17.

Burgonyát oszt országszerte az MRSZ

60 tonna burgonyával segítette a rászorultakat Szendrőn, Felsőzsolcán és Biharkeresztesen a Magyar Református Szeretetszolgálat. A kiszállítás folyamatos, hamarosan újabb településekre juttatnak el adományt.

Útjára indította a burgonya adományozást a Szeretetszolgálat, amelynek keretében eddig három helyszínen - Szendrőn, Felsőzsolcán és Biharkeresztesen - osztott ki 60 tonna krumplit az egyházmegyék és a kerületi MRSZ koordinátorok segítségével a gyülekezetek rászorultjai, gondozottjai körében. Az adományozás a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésének eredményeként történik. A három helyszínen 50 gyülekezet, intézmény részesült az adományból, 2000 családnak osztották ki az élelmiszert. A következő hetekben újabb szállítmányok követik a már megérkezetteket az ország több pontján.

Közben egy másik, termelői felajánlás révén az észak-magyarországi régióba is eljuttattak több mint 20 tonna burgonyát. Ezt a Szentkirályi Református Gyülekezet egyik tagja adományozta a szervezetnek.

Forrás: jobbadni.hu