Rendszerüzenet
2014. június 26.

Debrecenben táboroztat a Református Nevelőszülői Hálózat

Negyedik alkalommal tart tábort Debrecenben Református Gyermekvédelmi Szolgálat – Nevelőszülői Hálózata, amelyben jelenleg 893 gyermek nevelkedik. 

A Hálózat már hagyományosan minden évben nyári táborokkal segíti a szülőket. A nyaralás során a kikapcsolódás mellett készségfejlesztéssel, sporttal és táncházzal, búvárbemutatóval és más különleges programokkal lepik meg a gyermekeket, eközben a nevelőszülők otthon pihenhetnek. A debreceni táboroztatás helyszínéül a Dorcas Kempinget választották, ahol június 27-ig itt foglalkoznak a vérszerinti családjukból kiemelt, nevelőszülőknél elhelyezett gyermekekkel.

A Református Nevelőszülői Hálózat első táborában körülbelül harminc gyermek vett részt, idén már elérte a százhúszat a táborozó gyermekek száma, akik a táborban új barátságokat köthetnek. A színes programok, mint például az éjszakai túra, kézműves foglalkozás vagy íjászkodás mellett, pszichológusok is foglalkoznak a gyermekekkel, hogy az őket érő traumákat könnyebben fel tudják dolgozni. A tábor megvalósításában pszichológusok, önkéntesek, szociális szakemberek és tanácsadók segítenek.