Rendszerüzenet
2014. június 19.

Játékkal, Mesével Nevelő Óvónők XXII. Országos Szakmai Konferenciája Debrecenben

Elkezdődött a Játékkal, Mesével Nevelő Óvónők XXII. Országos Szakmai Konferenciája, amely egyben továbbképzés is. A találkozót először 15 évvel ezelőtt, 1999-ben rendezték Debrecenben, most pedig újra a cívisváros ad otthont az alkalomnak.

A konferenciára 20 óvodából, 80 óvodapedagógus érkezett. A magyarországi települések, mint például Gödöllő, Veszprém, Budapest, Dunakeszi, Nyergesújfalu, Hajdúhadház, Tiszafüred, Pannonhalma, Székesfehérvár óvodája mellett, a szlovákiai Nádszeg és az erdélyi Csíkszereda intézménye is képviselteti magát a találkozón.

A négynapos rendezvény tekintetében hagyomány, hogy mindig a szervező óvoda határozza meg, hogy milyen módszertani területet helyez a középpontba. Így volt már szó többek között a vizuális és zenei nevelésről is, most pedig a mese –vers szerepe a személyiségfejlődésben, a társas kapcsolatok alakulásában témakört járják körbe a résztvevők az előadások, csoportos foglalkozások keretében.

alt

A délutáni megnyitón a jelenlévőket Feketéné Kavisánszki Györgyi, a Debreceni Református Kollégium Óvodájának igazgatója és Fekete Károly, a Debreceni Református Kollégium Igazgatótanácsának elnöke köszöntötte.

A nyitó előadást Dr. Pálfi Sándor főiskolai docens (DEGyFK) tartotta, aki 2014 májusában vehette át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől az óvodaképzésért végzett kiemelkedő tevékenységéért a Brunszvik Teréz-díjat.

A négy napos konferencia június 22-én, vasárnap 13 órakor ér véget.

Részletes program: JMNO_Konferencia.pdf