Rendszerüzenet
2014. január 28.

Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma

 

Első alkalommal rendezi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat 2014. február 22-23-án a „BORUM” – Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fórumát a Sárospataki Református Kollégiumban.

A magyar reformátusság a Kárpát-medencében évszázadok óta közösségformáló és megtartó erő. Az egykori református kollégiumok, különösen Sárospatak és Nagyenyed híresek voltak a szőlő- és borkultúra megteremtése és művelése okán is.

A szőlőtermesztés és borkészítés hagyományainak ápolása és a református kötődésű termelők szakmai együttműködése érdekében rendezik meg a ”BORUM” -ot. A tervek szerint az első után évente, más-más borvidéken találkoznának a termelők. A fórumon a részvétel díjmentes.

A fórum, konferencia mellett ekkor tartják a borversenyt is. A győztes borok egy évig a Magyar Református Szeretetszolgálat bora címet viselhetik.

A borversenyre száraz fehér, édes fehér és száraz vörös bor kategóriákban lehet nevezni, mindhárom kategóriában hirdetnek győztest.

A versenyen csak forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező, palackos kiszerelésű borokkal lehet részt venni. Nevezni a jelentkezési lap és fajtánként 4 palack bor beküldésével lehet, nevezési díj nincs.

A borok beküldési határideje: 2014. február 15.

Forrás és további részletek a versenyről illetve a fórumról, valamint a jelentkezési lapok letölthetők innen: egyhaztaji.hu