Rendszerüzenet
2013. december 05.

8. Kárpát-medencei Imanap

Immár 8. alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Imanapot, amelynek anyagát ebben az évben a Dunamelléki Református Egyházkerületi Nőszövetség állította össze. A Debrecen-városi Egyházközségek Imanapi közös alkalmát a Kistemplomi Egyházközség gyülekezeti termében tartották december elsején.

Máté Gyuláné beszámolója:

„kegyelmet talált a pusztában a fegyvertől megmenekedett nép” Jeremiás 31:2;- volt a vezérigéje idén az imanapnak, amit a Dunamelléki Református Nőszövetség állított össze.

2013. december 01-én délután 15 órakor gyűltünk össze a Debrecenben Kistemplomi Református Egyházközség gyülekezeti termében, melyen a városi nőszövetségek valamennyien képviseltették magukat. A helyi nőszövetség – mint házigazda - részéről szíves fogadtatásban volt részünk.

Papp Tiborné Mónika lelkipásztor, valamint Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária, a Tiszántúli Református Nőszövetség elnök asszonya vezetésével tartottuk meg az imanapot.

alt

Ezúton is köszönjük a Dunamelléki Református Egyházkerület Nőszövetségeinek ezt a szép Imafüzetet, melyből közelebbről is megismerhettük a kedves testvérek életét. Betekintést kaptunk Egyházkerületük múltbeli történetébe, hírt adtak jelenlegi helyzetükről és reményeik szerinti jövőjükről. Az együtt imádkozásnak és a felolvasásnak különös varázsa volt most, mert gyertyafénynél tehettük meg (áramszünet miatt) aztán visszatért a fény, de a kicsiny gyertyák lángjai meghittebb hangulatot varázsoltak nemcsak a teremben, hanem a mi szívünkbe is. Hálásan köszönjük az Urnak ezt a csodás együttlétet, ahol lélekben gazdagodhattunk és egymás hite által épülhettünk.

Isten áldja meg a Református Nőszövetségben munkálkodók, imádkozók, Isten előtt egymást felelősen hordozók életét. Így a kedves Dunamelléki testvérek további szolgálatait, az Úr kegyelme és szeretete maradjon mindig Velük/velünk.

alt

Az ítélet tisztítótüzén átment népet Isten a pusztába viszi, ahol szoros közösségre vonja magával, és onnan vezeti be újra az ígéret földjére. Érezzük meg minél többen, hogy valóban kegyelmet találtunk Istennél. Az első karácsonyi örömhír is erről üzen: "Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek, és arra nevel minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, józanul, igazságosan, és kegyesen éljünk a világban, mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését, aki önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden gonoszságtól, és megtisztítson minket a maga népévé, amely jó cselekedetre törekszik. Ezt hirdesd." Tit 2,11-15/a

Áldott Adventi időt kívánunk minden kedves testvérünknek! Áldás, békesség!

Fotók: Máté Gyuláné