Rendszerüzenet
2013. november 07.

„Nincsen számukra hely” -az MRSZ fotópályázata

Több millió ember él kitaszítottságban Magyarországon. A Magyar Református Szeretetszolgálat „Nincsen számukra hely” címmel meghirdetett fotópályázatának célja, hogy felhívja a figyelmet a kirekesztettekre.

Másfél millióan élnek mélyszegénységben Magyarországon. 561 000 a fogyatékkal élők, 191 000 a veszélyeztetett kiskorúak száma. Mindez csak néhány számadat azokról, akik a társadalom perifériáján élnek. „Rémálom az, ahogy velünk viselkednek – mondta a fogyatékkal élő Reisinger Anna. – Az emberek többsége úgy gondolja, hogy ha valaki más, akkor az rossz. De ez nem így van. Csak meg kellene minket ismerni…”

A Magyar Református Szeretetszolgálat éppen a célból hirdeti meg fotópályázatát, hogy felhívja a figyelmet azokra, akiket a társadalom nagy része valamilyen okból kitaszít, legyen szó nélkülözőkről, szenvedélybetegekről, családon kívül nevelkedő gyermekekről, magányosokról, pszichiátriai problémákkal küszködőkről, magukra maradt idős emberekről vagy éppen a fogyatékkal élőkről. A „Nincsen számukra hely” című pályázatra amatőr fotósok képeit várják.

Forrás és bővebb információ: jobbadni.hu