Rendszerüzenet
2013. augusztus 29.

Debrecenben lesz a IV. Nemzeti Tanévnyitó

A választás, a Debreceni Református Kollégium 475. évfordulója kapcsán esett a hajdúsági megyeszékhelyre, így a Nemzeti Tanévnyitó helyszíne sem lesz más, mint a Kollégium belső udvara.

A cívisváros még nem adott otthont ilyen rendezvénynek, ezért is külön öröm, hogy a jubileumi év híre egy ilyen eseménynek a vonzerejét is növelte- mondta az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján Dr. Fekete Károly, Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora. Kifejtette, hogy nem csak az intézmény alapításának évét ünneplik ebben az évben, hanem azt is, hogy megszakítás nélkül működhetett a kollégium, így az országban ebből a szempontból is páratlan ez az iskola. Fekete Károly kiemelte, hogy most és szeptember elsején is a Kollégium Igazgató Tanácsának elnökeként képviseli a DRK égisze alatt működő iskolákat, amelyek a tanévnyitó szervezésében is aktív szerepet vállalnak.

A tanévnyitó mellett a már hagyományosnak számító vidám kavalkáddal, a Diákcsemege Fesztivállal veszi kezdetét a 2013/14-es tanév szeptember elsején, Debrecenben. A Déri téren 10-től 16 óráig egymást váltják majd a színes, kulturális és egyéb szórakoztató programok a színpadon, mintegy 30 standnál pedig érdekes előadásokkal, játékokkal, hasznos információkkal várják a gyerekeket és a családokat a szervezők, a debreceni önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A fesztivál résztvevői között különböző ajándékokat sorsolnak ki, a fődíj egy 100 000 forint értékű osztálykirándulás, amelyet Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere sorsol ki, aki 16 órakor megnyitja a 2013/2014-es tanévet.

Részletes program: Diakcsemege_Fesztival.pdf

Az ünnepségen beszédet mond Dr. Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár, Dr. Fekete Károly, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. A Nemzeti Tanévnyitót a Duna TV élőben közvetíti, valamint itt is figyelmmel kísérhetik a honlapon: