Rendszerüzenet

Átvisz - Imádság szelídségért

Imádságok a Lélek gyümölcséért - szelídség



Szentháromság Isten!
 
Hálaadással a szívünkben borulunk eléd és szólítunk meg imádságban. Köszönjük az életet, amelyet nekünk ajándékoztál. Köszönjük a közösséget, amelyre elhívtál, és köszönjük a hozzánk odahajló szelíd szeretetet, amit felkínálsz minden nap.
 
Látod Urunk, hogy mennyi indulattól túlfeszített világban élünk, amiben nem könnyű sem eligazodnunk, sem megmaradnunk a tőled rendelt úton. Köszönjük a Krisztusban kapott példát, hogy rajta keresztül megmutattad számunkra, hogy a szelídség és alázat útját járva érhetünk Hozzád.
Krisztusunk, köszönjük, hogy így vállaltad és teljesítetted be az Atyától kapott küldetést, értük. Hogy szelíden fordultál hozzánk, pedig téged durván elutasított a világ, hogy szelíden szóltál, annak ellenére, hogy mindent túlkiabálni akar az ember, hogy alázatosan szolgáltál, és nem a magad dicsőségét kerested, noha lett volna rá hatalmad.
 
Megvalljuk előtted, sokszor eltérünk a tőled kapott úttól. Számtalan elágazás és tévút szegélyezni életünket, amelyekre bűnös indulatunk visz minket. Kérünk, bocsáss meg nekünk és Szentlelked által szüld újjá szívünk, hogy mindenkor téged kövessünk. Add, hogy örömmel tudjunk alázatosak és szelídek lenni. Lássuk meg ebben a felszabadító kegyelmet és ne elégedjünk meg a világ által számunkra kínált lehetőségekkel. Hadd növekedjünk abban a minőségében más szelíd életben, amit általad kapunk. Hadd éljük meg az embertársunkkal való közösséget is ebben a szelíd szeretetben. Hadd tudjunk elszakadni a belőlünk kiinduló és önmagunkra visszatekintő önző és gőgös szemléletből, és hadd lássuk meg a másik emberhez való odafordulásban a neked való szolgálat örömét. Ne eltiporni, birtokolni, hatalmaskodni akarjunk a másik felett, hanem hadd tudjunk mi is, hozzád hasonlóan, szelíden jelen lenni, meghallgatni, átölelni, felemelni, megélni a szeretetközösséget.
 
Kérjük, Lelked megelevenítő jelenlétét, így vezess végig és maradj velünk áldásoddal!
Kegyelmedből hallgass meg minket!
Ámen