Rendszerüzenet
2021. július 31.

Újra nyit a Kistemplom

Az első vasárnapi istentisztelet 2021. augusztus elsején 10 órai kezdettel lesz, melyre minden kedves érdeklődőt hívnak és várnak a Kistemplomi-Ispotályi gyülekezet tagjai.

Hosszabb szünet után újra istentiszteletre hív a Kistemplom tornyának harangja. A járvány okozta lezárások miatt 2020-ban eleve kevés istentiszteletnek adhatott helyet a bástyatornyú templom, az épület felújítási munkálatai miatt pedig tavaly november 8-a óta nem volt istentisztelet a református hajlékban. A 2016-ban megnyert 318 millió forint összegű GINOP-pályázat eredményeként a még néhány hétig tartó felújítási munkálatok keretében kívül-belül újjászületik a városközpont jellegzetes templomi épülete. A külső tatarozás és a belső festés mellett megújul a templom teljes elektromos hálózata, világítása, hangosítása és a fűtésrendszere, illetve sor kerül még a következő hetekben a tetőhéjazat cseréjére, illetve az angol aknák megépítésére is, melyek a vízelvezetés problémáját fogják megoldani.

A templombelső kisebb múzeumi részlegekkel is gazdagodik: kiállításra kerülnek az 1944-ben lebombázott Ispotályi templom még megmaradt fontosabb tárgyi emlékei, hiteles másolatokban lesznek megtekinthetők a Kistemplom legszebb úrasztali és keresztelési edényei. Interaktív digitális anyag igyekszik majd megismertetni a látogatókat a templom történetével.

Bár a külső felújítási munkálatok még szeptember végéig várhatóan eltartanak és a templom belseje sincs még teljesen kész, de istentiszteleti alkalmak megtartására már használható.

Zsoldos Tibor, lelkipásztor

A részletekről Zsoldos Tibor lelkipásztort, és Sárosi Dániel orgonaművészt, a gyülekezet hangverseny és rendezvényszervezőjét Tóth Emese kérdezte az Európa Rádióban:

Letöltés

Letöltés