Rendszerüzenet
2021. február 24.

Börtönviselt ember mesél hitéről a Nagytemplomban

Három alkalomból álló evangelizációs sorozatot indít a Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet. Az első alkalmat 2021. február 27-én 17 órakor rendezik Újrakezdés címen a Nagytemplomban.

A Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet Missziói Bizottsága egy olyan evangelizációs sorozat megszervezését tűzte ki céljául, ahol hiteles történetekkel, életutakkal találkozhatnak az érdeklődők, és rajtuk keresztül ismerhetik meg a hit és a keresztyén élet áldásait.

Az első alkalmat február utolsó szombatján Újrakezdés címen rendezik meg a Nagytemplomban. A rendezvény vendége Boros Lajos, a Magyar Baptista Börtönmisszió vezetője, aki maga is több évtizedet ült fegyveres rablásért fegyházban. A börtön falai között tért meg, és 2015-ös szabadulása óta járja az országot, hogy bizonyságot tegyen hitéről.

Egy mélyre süllyedt ember életében, mint amilyen az én életem is volt, ha megjelenik Isten, az fényt és világosságot hoz az életünkbe. A szolgálatomban pont a múltam adja a bizonyítékot. Ha meggyújtunk egy gyertyát a nappali világosságban, ugyanolyan a hője és a fénye, mint a sötétben, csak utóbbi jobban látható. Amikor egy sötét életben jelenik meg Krisztus, az ezért tud nyilvánvalóbb lenni.” – mesélt szolgálatáról a korábban XC3296 törzsszámú rabként nyilvántartott Boros Lajos.

A bizonyságtétel után Schaller Tamás, a Monor-Nagytemplomi Református Egyházközség lelkipásztora igehirdetése, valamint a Debrecen-Nagytemplomi Gyülekezet dicsőítő zenekarának szolgálata teszi teljessé az alkalmat. Az istentiszteleti alkalmon a járványügyi szabályok betartása (szájmaszk viselése, kézfertőtlenítő használata, védőtávolság megtartása) kötelező.