Rendszerüzenet
2020. szeptember 28.

Különleges múzeumpedagógiai órák és játékok

A szokványostól kissé eltérő múzeumpedagógiai órák és játékok várják a megszokott tárlatok mellett az érdeklődőket a Debreceni Református Kollégium Múzeumában és a Szabó Magda Emlékházban.

A szigorú járványügyi szabályok betartása mellett, és elsősorban séták keretében tart múzeumpedagógia foglalkozásokat a Múzeum. Mindez a gyermekek és a pedagógusok egészségének megőrzését célozza, ezért elsősorban a református, történelmi személyeinkhez kapcsolódó sétákon vehetnek részt az osztályok, de csoportbontásban igénybe vehetik a beltéri foglalkozásokat is, a sétákkal egyszerre. Emellett online is kérhetnek múzeumpedagógiai anyagokat a pedagógusok.

A Szabó Magda Emlékház az írónő születésnapjához kapcsolódóan nyereményjátékot hirdet felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

A felnőtteknek az Emlékház Facebook-oldalán feltett kérdésekre kell helyesen válaszolniuk üzenetben (nem hozzászólásban) minden nap szeptember 28. és október 2. között. A mind az öt kérdésre helyesen válaszolók között Szabó Magda születésnapján, október 5-én ajándékcsomagot sorsolnak ki. A gyermekeket pedig rajzversenyre hívják majd, ennek részleteit is a közösségi oldalán hirdeti meg az Emlékház.