Rendszerüzenet
2020. szeptember 19.

Gyülekezeti tábor Berekfürdőn

Augusztus 19-22. között gyülekezeti tábort tartottunk Berekfürdőn a Nyírségi Református Egyházmegye táborhelyén. A táborban 25 fővel vettünk részt, és minden korosztályból voltak résztvevőink. Két család is volt, akik három generációval képviseltették magukat.

 

Az ebéd és vacsora elfogyasztása a Megbékélés Házában történt, ahol történetesen a Nyíregyháza-Városi Gyülekezet tartotta többgenerációs táborát. Az étkezések miatt így többször is találkoztunk velük. Jól esett, hogy már érkezésünkkor is nagy szeretettel fogadtak minket, odafigyeltek ránk a szomszédos gyülekezet tagjai. 

Mivel sok kisgyermek volt közöttünk, ezért hozzájuk igazítva tartottuk a reggeli és esti áhítatokat. Sok énekléssel, feladatokkal színesítve. Kora délelőtt vetélkedőt tartottunk a családoknak, majd a kisgyermekek külön foglalkozáson vettek részt. Ezidő alatt a felnőttek nyugodtan beszélgethettek. Három fő témát beszéltünk végig. 1. Mi az, amiben gyökerezik az életünk? Honnan vesszük a táplálékot? Ha életünk Krisztusban gyökerezik, akkor kapunk van életünk. 2. Növekedés. Itt arra a kérdésre kerestük a választ, hogy szükség van-e növekedésre a hitünkben, és ha igen, akkor az hogyan történik. A bibliai alapok mellett hasznos gyakorlati tanácsokkal is gazdagodtunk. 3. Gyümölcstermés. Az utolsó alkalommal arról beszélgettünk, hogy milyen gyümölcsei vannak az keresztyén életünknek. A táborhoz egy fa képét használtuk szemléltetésnek. Délutánonként a helyi strandra mentünk, - ahol többek között a nyíregyháziakkal is összemértük focitudásunkat - illetve a táborhelyen játszottunk.

További képek elérhetőek ITT.