Rendszerüzenet
2020. szeptember 19.

Hálaadó istentisztelet a Nyírteleki Református Gyülekezetben

Szeptember 13-án hálaadó istentiszteletet tartott gyülekezetünk abból az alkalomból, hogy idén lettünk 15 évesek. Vasárnap délelőtt sátrakban gyűltünk össze, hogy közösen magasztaljuk Istent az elmúlt másfél évtized áldásaiért. Nem csak a járványügyi előírások miatt döntöttünk a szabad tér mellett, hanem azért is, mert kétszer annyian voltunk, mint ahány férőhelyes a templomunk.

Istentiszteletünkön énekeskönyvi és újabb énekeket énekeltünk, fuvola és zongora kíséret mellett. Örömmel fogadtuk Dr. Fekete Károly püspök úr szolgálatát. Alapigénk Zákeus történetéből szólt: „Jézus így felelt neki: Ma lett üdvössége ennek a háznak, mivelhogy ő is Ábrahám fia. Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” (Lukács 19,9-10) Igazi születésnapi történet elevenedett meg előttünk Zákeus életén keresztül, hiszen Jézus elfogadása által újjászületett emberként élhetett tovább. Az igehirdetés közben a templomban gyermekistentiszteletet tartottunk.

A kezdetekre emlékezett vissza Dr. Hadházy Antal alapító lelkészünk. A Nyíregyháza-Kertvárosi Református Egyházközség gondozásából létrejött gyülekezet 2005-ben kezdte meg önállósodását, ekkor vált missziói státuszú gyülekezetté. A visszaemlékezés az ezt megelőző évekről és évtizedekről szólt.

A néhány fős házi istentiszteleti közösség gyülekezetté kezdett formálódni, s ez immár 15 éve tart. Erről az időszakról Szűcs Dénes, a gyülekezet gondnoka beszélt. Az istentiszteletet követően szeretetvendégségre hívtunk mindenkit, ahol kötetlen beszélgetésben lehetett személyes emlékeket felidézni.  

Hálásak vagyunk Istennek, hogy egy közösség tagjaivá akar minket tenni!

Nyírteleki Református Gyülekezet



Fotók: Barcza János

Szabó Pál lelkipásztorral készült interjút ITT hallgathatják meg.