Rendszerüzenet
2019. november 11.

Mátészalkai Ifjúsági Találkozó – első alkalommal

Idén először rendezték meg a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház nagytermében a MIT (Mátészalkai Ifjúsági Találkozó) elnevezésű rendezvényt november 9-én. Szalay Kont esperes úr köszöntését követően a gyülekezet ifjúságának drámacsoportja szavak nélkül tárta fel korunk ifjúságának égető problémáit, s az arra adott isteni választ.

A Peregrinus Project ifjúsági zenekar szolgálata ölelte körbe Szanyi György kárpátaljai lelkipásztor igehirdetését, melyben Istenről mint minket ünnepre, vele való szeretetközösségre hívó királyról beszélt a fiataloknak. A környék gyülekezeteiből összegyűlt közel 250 fiatal lelkesen hallgatta az itt elhangzottakat, készülve a találkozó második felére meghirdetett CROSS-YOUNITY koncertjére.

Határtalan élmény Mátészalkán

Telt házas, feledhetetlen élményt nyújtó koncertet adott Mátészalkán a CROSS-YOUNITY együttes. Az erdélyi és anyaországi fiatalokból összeállt formáció már nyár óta készült őszi koncertsorozatára, melynek főbb helyszínei: Nagyvárad, Szatmárnémeti, Debrecen, Nyírbátor és Mátészalka. A példaértékű összefogás mintegy 50 fiatal zenészt és énekest tömörít, akik a közös zenélés által énekkel tesznek bizonyságot Istenről. Fazakas Ferenc nyírbátori és Mike Pál magyarkéci lelkész vezetésével a fiatalok maguk is valódi közösséget alkotnak, zenéjükkel Krisztus követő életre hívogatnak. Mátészalkán az Ifjúsági Találkozó alkalmán megrendezett koncertjük nagy sikert aratott: a részt vevő mintegy 250 fiatal végül együtt énekelte a színpadon lévőkkel: "Itt és akárhol, érzem elsodor s szárnyra kelt a Te örök hűséged, egy a vágyam, most és bármikor, ahol Te vagy, ott jó!"



További képek ITT és ITT érhetőek el.