Rendszerüzenet
2019. június 14.

Egyházkerületi tanácsülés

Egyházkerületi tanácsülést tartottak 2019. június 14-én 10 órától a Debreceni Református Kollégium Dísztermében.

A Tanácsülés Szabadi Árpád, hajdúvidéki esperes áhítatával kezdődött, aki a napi Ige (Mk 8, 11kk) alapján hirdette Isten Igéjét. A Jézus korában élők nem ismerték fel Jézusban a Messiást, kevesellték azokat a jeleket, melyeket Jézus közöttük élve tett. Ma is ez a kérdés, hogy olvassuk-e a jeleket, melyeket egyházunkban tapasztalunk, melyeket ma is megélhetünk gyülekezeteinkben. Nyitottak vagyunk-e a mai világban a jelekre, tájékozódunk-e, és segítünk-e másoknak tájékozódni? „Az erdőben lévő fák között vannak olyanok, melyeken útjelző jelek találhatóak. Ezek a fák nem magasabbak, nem szebbek a többitől, de utat mutatnak a vándoroknak. Legyünk útjelzők mások számára.”

A püspöki beszámolóban többek között elhangzott a gyülekezeti működési támogatás bemutatása, és az új támogatási rendszer kialakításnak szempontrendszerének ismertetése.

A Tanácsülésen megtörtént az évi Pedagógiai díjak odaítélése, majd a tárgyévi zárószámadás és költségvetési beszámoló meghallgatása után az Egyházkerület gyülekezeti, személyi és intézményi folyó ügyeinek tárgyalása és megvitatása következett.