Hirdesd az igét!
Mit jelent nekem az Imádság?
A Hirdesd az Igét! több éve töretlen sikerrel működő programsorozat. 2019. január 13-án a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Dr. Fekete Károly „Ti azért így imádkozzatok...” címmel  egész napos rendezvényt tartott a nagy múltú regionális városban, Nyírbátorban.
„Ti azért így imádkozzatok” – presbiteri találkozó Szabolcsban
A Hirdesd az Igét! programsorozat keretében presbiteri találkozót tartottak a Szabolcsi Egyházmegyében 2018. november 25-én. Mintegy háromszázan gyűltek össze a találkozón a fényeslitkei templomban, ahol a fő téma hitéletünk egyik alappillére volt, az imádkozás.
„Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja” (Zsolt, 145, 18)
A Tiszántúli Református Egyházkerület Hirdesd az Igét! programsorozatának keretében presbiteri találkozót tartottak a Hajdúvidéki Egyházmegyében 2018. november 24-én, szombaton délelőtt. A házigazda a Hajdúböszörmény-Kálvin téri gyülekezet volt, és mintegy 200 presbiter testvér gyűlt össze az alkalmon.
Imádkozom, tehát vagyok
2018. november 3-án, szombaton presbiteri találkozót szerveztek a Nagykunsági Egyházmegyében a Hirdesd az Igét! program keretében. A „Ti azért így imádkozzatok” elnevezésű rendezvénynek a karcagi nagytemplom adott otthont.
Természetesen
Gyülekezeti felnőttképzési napot tartottak 2018. október 14-én vasárnap a nagylétai gyülekezetben a Hirdesd az Igét! programsorozat részeként. A meghívott gyülekezetek, Bagamér, Esztár, Kokad, Monostorpályi, Pocsaj, Újléta, Vértes küldöttségei és a házigazda gyülekezet tagjai együtt ünnepelték meg ezt a vasárnapot.
Közöttetek ne úgy legyen
A Hirdesd az Igét! programsorozat keretein belül gyülekezeti felnőttképzési napot tartottak 2018. október 7-én a Hajdúböszörmény-Bocskai téri egyházközségben.
Presbiteri találkozó Körösszegapátiban
„Azért imádkozunk, hogy élő kapcsolat szülessen Isten és köztünk, s nem azért, hogy mindenfélét elintézzünk vele.” A Bihari Egyházmegye esperese, Nagy Zsolt köszöntötte a megjelent presbitereket és egyháztagokat Körösszegapátiban. A református templom zsúfolásig megtelt szeptember 23-án, vasárnap délután a Hirdesd az Igét! programsorozat alkalmából. Az esperes úr, majd Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is az imádság, imádkozás fontosságáról beszéltek.
A kert végében Tisza
 „Rajta, északi szellő! Déli szél, jöjj! Lengj át kertemen, hadd áradjon szét balzsamos illata!” (Énekek én 4,16) Ha meg tudnának szólalni a kertek, akkor sem tudnák olyan szépen elbeszélni, kik járnak-kelnek benne, mint ahogyan az illatokkal üzennek. A milotai parókia kertje jó illatot áraszt, gyógyítja a lelket. Árasztja magából a frisset, tisztát. Bokrai alatt szeretet szunnyad.
"Ti azért így imádkozzatok..." - Szentesen jártunk
"Ti azért így imádkozzatok..." - presbiteri találkozót tartott a Tiszántúli Református Egyházkerület a Hirdesd az Igét! program keretében a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközségben 2018. szeptember 2-án, vasárnap délután.
A Szentírás egy boldogabb élet alapja - gyülekezeti felnőttképzés Nyírlövőn
A Hirdesd az Igét! programsorozat új kezdeményezéseként gyülekezeti felnőttképzési napot tartottak 2018. május 27-én Nyírlövőn. A Biblikus kurzust dr. Kustár Zoltán a Hittudományi Egyetem rektora vezette, a 70 résztvevő pedig 6 gyülekezet küldöttségéből állt.
1. oldal / 7