Rendszerüzenet

RRF-1.1.2-21-2023-00166 Bölcsőde építés Debrecen-Józsa városrészen

A projekt célja a józsai városrészen új bölcsőde létrehozása a Debrecen-Józsa, Platán utca 1. sz., 0120 helyrajzi számú, 5297 m2 nagyságú ingatlanon. A 96 férőhelyes bölcsőde felépítésével lehetőség nyílik a városrész bölcsődei kapacitásának fejlesztésére.


Tájékoztató a „Bölcsőde építés Debrecen-Józsa városrészen” című projektről:

 

 

Projekt azonosítószáma:                    RRF-1.1.2-21-2023-00166

Kedvezményezett:                              TISZÁNTÚLI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET

Projekt címe:                                      Bölcsőde építés Debrecen-Józsa városrészen

Megítélt támogatás:                            1 440 000 000 Ft

Támogatás mértéke:                           100%

Tervezett befejezés:                           2025. június 30.

 

 

A városrész az egyik legkedveltebb és legdinamikusabban növekvő városrésze Debrecennek, a városrész lakosságszáma megközelíti a 13 ezret. Jelenleg Alsójózsa városrészen egy önkormányzati bölcsőde működik, így a beruházás a bölcsődei ellátás jobb elérhetőségének biztosításával hozzájárul a családi terhek csökkentéséhez, továbbá egyenlő hozzáférést biztosít a megfelelő minőségű szolgáltatásokhoz, és elősegíti a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra való visszatérését.

 

Az új bölcsőde létesítését és eszközbeszerzést magába foglaló beruházás célja, hogy infrastrukturális fejlesztéssel létrejöjjön egy, a mai kor igényeit maradéktalanul kiszolgálni képes bölcsődei intézmény, mely egészséges környezetet biztosít a 0-3 éves korú gyermekek gondozásához, neveléséhez. A beruházás lehetővé teszi a kisgyermekek színvonalas, korszerű körülmények között történő ellátását, a munkafeltételek minőségének javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű embereknek a bölcsődei szolgáltatás akadálymentes megközelítését.

A fejlesztés eredményeként egy komfortos, gazdaságosan fenntartható, akadálymentesen megközelíthető, a mai kor követelményeinek megfelelő intézmény jön létre, mely modern helyszínt biztosít a kisgyermekek neveléséhez, gondozásához.

 

A projekt vissza nem térítendő támogatási összege 1 440 000 000 Ft, melyből 1 135 536 631 Ft az Európai Uniótól, 304 463 369 Ft pedig hazai forrásból származik.