Rendszerüzenet

KEHOP-5.2.3-16-2017-00088

A Székely közösségi ház a Tornyospálca közösségi ház a Ramocsaháza idősek otthona, a dombrádi református oktatási intézmény és debreceni református diákotthon épületeinek energetikai korszerűsítése
A fejlesztés során az épületek külső határoló elemeinek szigetelése, nyílászáróinak cseréje, valamint az elavult fűtési rendszerek modern kondenzációs kazánokkal történő korszerűsítése valósult meg, melynek hatására az intézmények energetikailag korszerűsödtek, passzív energiahatékonysági mutatójuk javult és megfelelnek az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet előírásainak.
A fejlesztés során az épületek külső határoló elemeinek szigetelése, nyílászáróinak cseréje, valamint az elavult fűtési rendszerek modern kondenzációs kazánokkal történő korszerűsítése valósult meg, melynek hatására az intézmények energetikailag korszerűsödnek, passzív energiahatékonysági mutatójuk javul és megfelelnek az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet előírásainak.
Az épületek homlokzatainak hőszigetelése polisztirollapos homlokzati hőszigetelő rendszerrel történt, nemes vakolat színezéssel. A padlón távozó hő mennyiségét lábazati polisztirol lapokkal történő szigeteléssel csökkentettük, míg a mennyezet szigetelését a födémre helyezett üveggyapot-paplan terítéssel valósult meg. A nyílászárókat korszerű, hőszigetelt ablakokra és ajtókra cseréltük.
Az energia megtakarítás költségcsökkentő hatása az egyik legfőbb számszerűsíthető eredmény a környezeti terhelés csökkentése mellett.
A kivitelezési munkálatok az egyes helyszíneken szakaszosan, folyamatosan, 2020-tól kezdődtek, és az utolsó simítások 2023-ban fejeződtek be.

A projekt összegző adatai:
Projekt címe: A Székely közösségi ház a Tornyospálca közösségi ház a Ramocsaháza idősek otthona, a dombrádi református oktatási intézmény és debreceni református diákotthon épületeinek energetikai korszerűsítése
Kedvezményezett: Tiszántúli Református Egyházkerület
Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.3-16-2017-00088
Elnyert támogatás: 325.963.205.-Ft
 A projekt befejezése: 2023. november 30.