Rendszerüzenet

Katona Béla: Imádság az év minden napjára

Megjelent Katona Béla könyve Imádság az év minden napjára címmel. A szerző által megfogalmazott 365 ima célja, hogy segítse az Istennel való kapcsolat elmélyítését.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke az alábbi ajánlást írta a könyvhöz: "„Amikor megteremtette Isten az embert, párbeszédbe kezdett vele, ezért az ember lényegéhez hozzátartozik az imádság. Ez a hívő ember magatartása, folytonos szükséglete, hogy szüntelenül legyen benne ebben az élő kapcsolatban, amely válaszadás, társalkodás az élő Istennel.

Az igazi imádság behatol a hétköznapokba, átjárja a legegyszerűbb és legbonyolultabb élethelyzetet is, hogy mindent, amit teszünk, Isten nevében és az ő dicsőségére tegyük. Katona Béla nyíregyházi református lelkipásztor ezzel a szemlélettel állította össze az Imádság az év minden napjára című kötetet. Arra bátorít, hogy maradjunk párbeszédben életünk Urával, aki »az én imádságomat sokkal bizonyosabban meghallgatta, mint amennyire én azt szívem szerint kívánhatnám« (Heidelbergi Káté, 129. felelet). Legyen áldások forrásává minél többek számára ez az imádságoskönyv!”

A Kálvin Kiadó gondozásában megjelent kötet megvásárolható a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.