Rendszerüzenet

Hálaadó napot tartottak a Szentes-Nagytemplomi Református Egyházközségben

Borongós időben, de örömteli szívvel gyülekezett a népes sereg 2023. szeptember 23-án a szentesi Református Nagytemplomba, ahol az újonnan felépült, Tálentum Református Óvoda és mini bölcsődéért, a teljes belső felújításon átesett imaházért és a szintén megújult Angster-orgonáért adtak hálát a hívek. Az érkező vendégeket az óvoda kivetített fényképe fogadta, felette a hitvallásos felhívás: „Adjatok Hálát az Istennek!”.

Az ünnepség három helyszínen zajlott. Előbb az Alföld egyik legnagyobb, fenséges, erre az alkalomra virágdíszbe öltöztetett református templomában; utána a modern, minden igénynek megfelelő imaházban; végül a majd’ száz gyermeknek otthont adó, 21. századi óvoda-bölcsőde komplexumban emlékeztek az elmúlt évek sok-sok munkával járó időszakára. 

Egyházi részről előbb Fehér Csaba, a gyülekezet lelkipásztora köszöntötte az egybegyűlteket. Hangsúlyozta, hogy a gyülekezet gyarapodása (számban, erőben és intézményeiben) egyedül Istennek, a történelem Urának köszönhető, aki kegyelmesen vezette és segítette az elmúlt évek munkálatait. Főtiszteletű Dr. Fekete Károly, a Magyarországi Református Egyház Tiszántúli Egyházkerületének püspöke tartotta az ünnepi igehirdetést, melyben az „Ároni áldás” alapján három jókívánságot foglalt össze a figyelmes hallgatóság számára: 1. Bízzuk életünket Istenre, aki egyedül tudja megtartani, megőrizni az életünket! 2. Keressük mindig az Ő világosságát, ami nemcsak egy erkölcsösebb életvitel az egyre erkölcstelenebbé váló világban, hanem egy személy, a világ világossága, Jézus Krisztus! 3. Hagyjuk, hogy kiformálódjon rajtunk Isten arca, hogy mindnyájan Isten képmásai lehessünk!

Világi elöljáróként Farkas Sándor miniszter-helyettes (Agrárminisztérium), a térség országgyűlési képviselője, a helyi gyülekezet tagja; Dr. Fürjes Zoltán helyettes államtitkár és Szabó Zoltán Ferenc polgármester mondták el köszöntőjüket, majd kértek áldást a megvalósult projektekre. A megújult imaházban Fehér Csaba lelkipásztor röviden beszámolt az építkezésről és a felújításokról.



Ezt követően az új intézmény pedagógusai, dolgozói mutatkoztak be. Itt gyönyörködhettek az ünneplők a kis ovisok szívet melengető műsorában, majd igazi meglepetésként – meghívók és meghívottak – együtt elénekelték az új óvoda indulóját is, ami hatalmas sikert aratott.

Innen a háromcsoportos óvoda és kétcsoportos bölcsőde aulájába vonult át az ünnepi sereg, ahol sor kerülhetett az intézmény megáldására, majd az ünnepélyes szalagátvágásra.

Legvégül, Dr. Csikai Miklós főgondnok búcsúzott a megjelentektől, minekutána az épület bejárására és egy gazdag szeretetvendégségre került sor, ahol lehetőség adódott már a kötetlenebb beszélgetésekre is.

Az ünnepség mottója, melyet a gyülekezet és az új intézmény is szeretne tovább vinni a jövőbe, így hangzik: „Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Korintus 16,14.)

Soli Deo Gloria! Mindenért egyedül Istené a dicsőség!

Fehér Csaba lelkipásztor